BERLUSKONIJEVO ČEDO NA VATRENOM GOSTOVANJU: Napoli želi kao protiv Verone

Novosti online 21. 08. 2022. u 09:14 >> 12:02

UTAKMICA drugog kola italijanske Serije A.

Foto: Profimedia

Nakon ubedljive pobede nad Veronom od 5:2 na "Bentegodiju", fudbaleri Napolija na stadionu "Dijego Armando Maradona" dočekuju novajliju u Seriji A Moncu. 

Ostao je Napoli tokom leta bez stuba odbrane u vidu Kalidua Kulibalija, bez značajnih šrafova u ofanzivi Drisa Mertensa i Lorenca Insinjea, pred odlaskom u PSŽ je Fabijan Ruiz, ali po premijernom izdanju u Seriji A za sezonu 2022/2023, deluje da je Lučano Spaleti pronašao adekvatne zamene. Verona je prosto pregažena, iako je prva postigla gol, a početkom drugog poluvremena uspela da izjednači.

Neumoljivi su bili gosti, uspeli su i šesti put da zatresu mrežu rivala, ali je pogodak Adama Unasa desetak minuta pre kraja, a svega minut i po nakon njegovog ulaska u igru, poništen posle gledanja video-snimka zbog faula Alesija Zerbina nad golmanom.

Debi iz snova za Napoli imao je 21-godišnji Gruzin, Hviča Kvarachelija, koji je postigao prvi gol za goste, a kasnije i asistirao Pjotru Zjelinskom za 3:2. Prve zvanične minute pored mladog krilnog napadača za klub sa juga Italij od starta je upisao i štoper Kim Min Đae, dok su šansu sa klupe dobili 23-godišnji napadač koji se prethodnih sezona šetao po pozajmicama, Alesio Zerbin i levi bek pristigao iz Hetafea, Matijas Olivera.

Uz doskorašnjeg napadača Dinamo Batumija u strelce su uspeli da se upišu još Viktor Osimen, kada je u nadoknadi prvog poluvremena preokrenuo na 2:1, te pomunuti Zjelinski, a onda i Stanislav Lobotka i Mateo Politano koji su dokrajčili tim Darka Lazovića i Ivana Ilića.

Monca je uprkos silnim pojačanjima pokazala da će joj trebati vremena da se privikne na protivnike u eliti. Čedo Silvija Berluskonija je na premijeri savladao Torino kao gost rezultatom 2:1. "Bikovi" su imali dva gola prednosti do poslednjeg minuta susreta kada je Dani Mota postigao istorijski gol za Moncu - prvi ikada u Seriji A.

Večerašnji protivnici nikada se nisu sastajali.

Samo za čitaoce NovostiTip AdmiralBet je spremio specijalni paket dobrodošlice. Klikom na link OVDE, registrujte se i uzmite 1000 Freebeta bez DEPOSITA. Uživajte u klađenju bez rizika, neka prvi put bude na nas! Da bi ste dobili Freebet morate verifikovati svoj nalog. 

Freebet se dodeljuje najkasnije sutradan do 12h i traje 72h od dodele!
REGISTRUJ SE!

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,72)

Pogledajte više