RAJKOVIĆ BI DA SAČUVA DOMAĆI TEREN: Huanmi ima drugačije ideje

M.T.

20. 08. 2022. u 10:07

MAJORKA i Betis ostali su neporaženi na startu nove sezone La Lige, a nije potpuno nemoguće da situacija ostane ista i posle današnjeg meča.

Foto: Nebojsa Parausic

Betis se iz Andaluzije zaputio na Mediteran, tačnije na Majorku gde će danas od 19.30 gostovati u drugom kolu La Lige istoeimenom klubu. Klub iz Sevilje je vrlo uverljivo počeo novu sezonu u kojoj ga osim takmičenja u La Ligi očekuje i grupna faza Lige Evrope zahvaljujući petom mestu osvojenom prošle sezone, što mu je najbolji plasman još od sezone 2004/2005 kada je osvojio četvrto mesto.

Betis je na startu savladao Elče sa 3:0, mada je krajnjem ishodu u ogromnoj meri kumovao i crveni karton koji je dobio Donald u 16. minutu što je ostavilo Elče sa igračem manje i primoralo goste da se grčevito brane u čemu ruku na srce i nisu bili previše uspešni, a raspoloženi Huanmi je sa dva gola dovršio posao koji je započeo Iglesijas.

Majorka takođe ne može da se požali kada je početak sezone u pitanju. Prošle sezone je pobedama u poslednja dva kola uspela da izbori opstanak u La Ligi, a na početku ove je na teškom gostovanju protiv Atletik Bilbaa uspela da izvuče bod iako je domaćin imao veliki broj prilika da stigne i do pobede, ali je golman reprezentacije Srbije Predrag Rajković najzaslužniji što je Majorka ostala neporažena.

Majorka i Betis odigrali su veliki broj međusobnih utakmica, što u La Ligi što u Segundi, a na poslednjih 10 je Betis bio uspešniji pošto je ostvario pet puta trijumf. Majorka je uspela da upiše tri pobede, dok su dva susreta završena nerešenim rezultatom.

Poslednji put je pred svojim navijačima Majorka savladala Betis još 2013, dok su gosti iz Sevilje tri boda poslednji put odneli kući u novembru 2019. Prošle sezone Betis je bio uspešniji pošto je iz dvomeča uspeo da osvoji četiri boda, pobedivši na stadionu ''Benito Viljamarin'' pred svojim navijačima.

Trener Majorka Havijer Agire i dalje je bez duže povređenog veznjaka Iniga Ruiza de Galarete, a i dalje se od povrede oporavlja i Amat Ndiaje. Osim toga, Agire ima na raspolaganju kompletan tim. Određenih problema u timu ima i Manuela Pelegrino.

Trener Betisa ostao je bez Serhija Kanalesa, a ponovo problema sa povredom ima i Martin Montoja koje je odigrao samo dve pripremne utakmice posle duže pauze zbog povrede, samo da bi opet bio prinuđen na prinudni odmor. Jusuf Sabali koji je odigrao skoro svaku pripremnu utakmicu, zbog povrede je propustio pobedu protiv Elčea, a neće ga verovatno biti ni protiv Majorke.

Mada je Majorka umela kao domaćin da namuči Betis, čini se da će ovoga puta tim iz Sevilje ipak uspeti da sa ostrva odnese sva tri boda.

Samo za čitaoce NovostiTip AdmiralBet je spremio specijalni paket dobrodošlice. Klikom na link OVDE ili na bilo koji od banera, registrujte se i uzmite 1000 Freebeta bez DEPOSITA. Uživajte u klađenju bez rizika, neka prvi put bude na nas! Da bi ste dobili Freebet morate verifikovati svoj nalog. 
Freebet se dodeljuje najkasnije sutradan do 12h i traje 72h od dodele!
REGISTRUJ SE!

NAŠ TIP: UG -2,5 (kvota 1,73)

TIP ZA HRABRIJE: 2&0-3 (kvota 2,9)

Pogledajte više