SVAKI BOD JE KAO ZLATA VREDAN: Speciju i Empoli očekuje teška sezona

Novosti online 14. 08. 2022. u 09:29 >> 09:30

OPSTANAK, pa sve ostalo.

Foto: EPA

Specija večeras od 20.45 započinje svoju treću uzastopnu sezonu u Seriji A. Prvi protivnik crno-belih biće Empoli koji na "Alberto Piko" stiže sa novim trenerom.

Sačuvao je Andrea Andreacoli Empoli u eliti, a onda ga napustio, pomalo iznenađujuće... Razlozi nisu navedeni, možda ih je teško i razumeti posle dovoljno uspešne sezone "plavih", prve u najvišem rangu italijanskog fudbala posle promocije iz Serije B.

Ekipa je okončala prvenstvo na 14. poziciji na tabeli, čak 11 koraka iznad opasne zone. Igrala je na gol više, imala nekoliko zapaženih ostvarenja, a među najupečatljivije spadaju dve pobede nad Napolijem koje su, verovatno, koštale tim sa juga države aktivnijeg učešća u borbi za Skudeto.

Andreaocija je na klupi nasledio Paolo Zaneti koji je dobio poverenje uprkos ispadanju iz Serije A sa Venecijom.

Prilično burno je na "Karlo Kastelaniju" u ovom prelaznom roku. Matija VIti preselio se u Nicu, Samuele Riči pojačao je Torino, Leonadro Mankuzo Moncu, Sem Lamers Atalantu, Sebastijano Luperto Napoli...

U klub su stigli Giljermo Vikarijo, Liberato Kaćaće, Razvan Marin, Tajron Ebuehi... Svakako najzvučnije pojačanje je golman Vikarijo koji je stigao iz Kaljarija za nešto više od 8.000.000 evra.

Specija se mirno pripremala za početak sezone. Iskusni strateg Luka Goti zadržao je maltene kompletan sastav. Golman Ivan Provedel se preselio u Lacio, a njega je zamenio Poljak Bartolomej Dragovski.  Kevin Auđelo je pojačao konkurenciju po bokovima, dok se od iskusnog Mehdija Burabija očekuje da pomogne u veznom redu.

U protekloj sezoni oba duela današnjih rivala završena su remijem - 0:0 i 1:1.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,72)

Pogledajte više