"PIRATI" NAPADAJU SOSIJEDAD: Baskijci veruju u fantastičnog Isaka i Japanca iz Real Madrida

Novosti online 14. 08. 2022. u 11:43

ZANIMLjIV duel u prvom kolu španske La lige.

Foto: Profimedia

Ekipa Kadiza prošle sezone u poslednjem kolu je obezbedila opstanak u La Ligi. Popularni "pirati" pokušaće da u novoj takmičarskoj godini izbegnu pomenuti scenario i mirno dočekaju finiš šampionata. Već na startu igraju na domaćem terenu. Na stadion "Ramon de Karanca" stiže neugodni Real Sosijedad.

Šveđanin Aleksander Isak i dalje je, uprkos interesovanju klubova iz Premijer lige, član baskijskog kluba. Tamnoputi napadač je svakako najvredniji, a uz Davida Silvu i najbolji igrač ekipe. Uprava belo-plavih razmišlja o budućnosti i eventualnom životu posle Isaka. Iz Real Madrida stigao je Japanac Takefusa Kubo.

Ovo zadovoljstvo Baskijci će platiti 6.000.000 evra u cugu, međutim, tako će dobiti prava na polivinu ugovora krilnog napadača, dok će Madriđani zadržati 50 odsto vlasništva nad njim. To znači da će u budućnosti, kad Take bude napuštao Sosijedad, na račun kluba sa stadiona "Santjago Bernabeu" da se slije polovina novca od obeštećenja, kad se prethodno odbije 6.000.000 evra koje je osvajč Lige šampiona već inkasirao.

Kubo je sa Real Sosijedadom potpisao ugovor do 2027. i dobiće šansu da se igrački razvije u potpunosti, a stavke koje su prelomile da prihvati ponudu su stalno prisustvo plavo-belih u UEFA takmičenjima i napadački stil u kome bi trebalo da ima dovoljno prostora da pokaže šta zna. Na sve to i finansije, jer "Marka" navodi da mu je Sosijedad obezbedio platu kakvu je imao u Realu.

Odlična šesta pozicija minule sezone daje za pravo Real Sosijedadu da se nada istom, ali i boljem plasmanu. Igrački kadar je ostao na okupu, trener Imanol nesmetano radi i usavršava sistem sa kojim su zadovoljni sve na "Anoeti" - od uprave do navijača.

Prethodne sezone Baskijci su slavili u ba susreta i to veoma ubeljivo - 2:0 i 3:0.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,85)

Pogledajte više