SUDAR IGRAČKIH LEGENDI: Megdan DŽerarda i Lamparda na "Vila parku"

Novosti online 13. 08. 2022. u 08:26 >> 09:47

UTAKMICA je na programu pd 13 časova i 30 minuta.

Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Fudbaleri Aston Vile dočekaće Everton u prvom meču drugog kola engleske Premijer lige. Utakmica u Birmingemu biće prilika za obe ekipe da stignu do prvih bodova u sezoni. Domaćin je poražen od Bornmuta na gostovanju sa 2:0, dok je bolji od kluba sa "Gudisona" bio Čelsi rezultatom 0:1.

Popularni "lavovi" razočarli su na premijeri. Novi-stari član elite nadigrao je pulene Stivena Džerarda u svakom smislu. Aston Vila je delovala smušeno i izgubljeno, organizacija i koncept u igri nije postojao, a sve se svodilo na individualne akcije Kutinja.

Ako se uzme u obzir i ekspresno vođstvo domaćina, letargija je trajala skoro svih 90. minuta.

Džeferson Lerma je pogodio već u drugom minutu, od tog momenta "trešnjice" su se povukle i svoju šansu vrebale iz kontranapada. Menadžer Skot Parker je svesno prepustio posed lopte Aston Vili koja to nije znala da iskoristi. Konačan rezultat postavio je Kifer Mur u 80. minutu.

"Karamele" su porazom od Čelsija (0:1) prekinule sjajan niz od devet godina bez poraza na otvaranju prvenstva. Prvi put od 2012. godine Everton je poražen u prvom kolu, a jedan od glavnih krivaca za to je Žoržinjo koji je bio strelac jedinog gola na meču.

Frenk Lampard je na prvi problem naišao u 18. minutu kada se Mejson Holgejt teže povredio i na terenu ga je zamenio Ben Godfri. Ukazivanje pomoći je potrajalo, pa je prvo poluvreme produženo čak osam minuta.

U devetom minutu nadoknade, Dukure je neoprezno startovao nad Benom Čilvelom i sudija je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Žoržinjo i rutinski savladao Džordana Pikforda.

Everton je pokušavao da dođe do izjednačenja i najbliži tome je bio kada je Demaraj Grej istrčao pred Eduara Mendija, ali je Tijago Silva uspeo da ga izblokira i lopta je završila u gol autu. 

Drugo poluvreme je takođe imalo veću nadoknadu, ovoga puta čitavih 10 minuta, ali nije bilo promene rezultata.

Prethodne sezone Aston Vila je u oba navrata savladala Everton - 0:1 i 3:0.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,83)

Pogledajte više