LESTER UVEK IZGUBLJEN U LONDONU: Arsenal i tradicija protiv "lisica" na "Emirejtsu"

M.T.

13. 08. 2022. u 08:46 >> 11:27

MEČ dana u Premijer ligi igra se danas od 16 časova u severnom Londonu

FOTO: EPA

Posle odličnog starta sezone i pobede u gostima potiv Kristal Palasa od 2:0, ekipu Arsenala čeka verovatno ozbiljniji ispit u drugom kolu Premijer lige danas od 16 časova na stadionu Emirati.
Posle vrlo turbulentog početka prošle sezone Mikel Arteta uspeo je da uklopi sasvim dobar tim koji je igrao sve bolje kako je sezone odmicala, da bi "tobdžijama" na kraju plasman u Ligu šampiona izmakao za samo dva boda. Međutim, lekcija je verovatno naučena, a tim godinu dana iskusniji sa Artetom koji je pokazao da zna svoj posao mogao bi ove sezone da ode makar korak dalje, tačnije da se plasira u elitno takmičenje.

Početak je pokazao naznake toga, iako Kristal Palas svakako nije reper da bi se prerano izvlačili zaključci, ali je upravo protiv takvih protivnika Arsenal prethodnih godina umeo i te kako da se oklizne. Lester će verovatno biti teži protivnik za ekipu iz prestonice i potencijalni pokazatelj kako bi sve to moglo da izleda za crveno-beli deo Londona.

Protiv Kristal Palasa su gotovo sva pojačanja bila na terenu i ostavila očekivani utisak, iako Gabrijel Žesus nije uspeo da zatrese mrežu domaćina. Meč protiv Kristal Palasa propustio je Fabio Vieira, pojačanje iz Atletiko Madrida plaćeno 35 miliona evra, zbog povrede i pitanje je da li će Portugalac igrati i protiv "lisica". Osim njega, nije bilo u prvom kolu ni Emil Smit Roua koji nije siguran ni za meč protiv Lestera.
"Lisice" će ove sezone pokušati da ostave bolji utisak u odnosu na prošlu kada im je plasman u evropska klupska takmičenja ostao pred nosom bez obzira što su u poslednja četiri kola bili neporaženi. Ekipa sa "King Pauer" stadiona se navikava na život bez Kaspera Šmajhela koji je otišao u Nicu, a u prvom kolu su remizirali sa Brentfordom.

Imao je Lester sve u svojim rukama pošto je pola sata pre kraja vodio sa 2:0, a onda su sve prosuli u vodu pošto su primili dva gola, drugi u 86. minutu. Tako je bez nagrade ostala bolja igra ekipe menadžera Brendana Rodžersa koja ipak nema potreban mir jer se već dugo spekuliše o sudbini defanzivca Veslija Fofane za kojeg je zainteresovan Čelsi.

U poslednje dve sezone "tobdžije" su bile uspešnije u međusobnim duelima pošto su ostvarile tri pobede uz jedan trijumf Lestera, ali je upravo ta pobeda bila u gostima. To je u poslednjih skoro 28 godina i jedini trijumf Lestera protiv Arsenala u Londonu.
Zbog takve tradicije, ali i čini se kvalitetnijeg tima Arsenala prednost u današnjem duelu definitivno je na strani domaćih.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,6)

Pogledajte više