NIŠLIJE JURE PRVU POBEDU U SEZONI! Sivić glavni adut "Meraklija"

N. P.

12. 08. 2022. u 09:59

FUDBALERI Radničkog iz Niša dočekuju Novi Pazar u prvoj utakmici 6. kola Super Lige Srbije.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Radnički nikako da se oporavi nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu konferencija od malteške Gzire. Nišlije prethodne dve utakmice u prvenstvu ne znaju za trijumf, prvo ih je kod kuće nadigrao TSC (0:3), a u prošlom kolu su odigrali nerešeno na gostovanju Mladosti u Lučanima (2:2).

"Meraklije" su dva puta vodile golovima Nikole Štulića u 3. i 61. minutu susreta. Međutim najbolji strelac u istoriji elitnog ranga srpskog fudbala Milan Bojović, je postigao dva pogotka sa penala u 34. i 91 minutu utakmice. Domaćin trenutno zauzima tek 14. mesto na tabeli sa svega dva osvojeno boda nakon četiri odigrana kola uz gol-razliku (5:12). Večeras ih očekuje duel protiv tima koji nisu pobedili na prethodna tri međusobna duela.

Trener Radničkog iz Niša Tomislav Sivić odlično poznaje ekipu Novog Pazara, pošto ju je prošle sezone spasao ispadanja iz lige. Iskusni stručnjak će imati težak zadatak da podigne moral svom timu nakon šest uzastopnih susreta bez trijumfa u svim takmičenjima.

Foto: fkradnickinis.rs


Pazarci su nakon tri vezana poraza od Voždovca, Čukaričkog i Javora uspeli da ostvare dve ogromne pobede. Svakako najvažnija je protiv vicešampiona Partizana pred svojim navijačima (1:0). Gol odluke je postigao Miloš Mijić iz jedanaesterca u 24. minutu meča.

U prošlom kolu puleni Vladimira Gaćinovića su pružili još jednu hrabru partiju i bili bolji od TSC-a u gostima minimalnim rezultatom. Strelac za "plave" bio je Zoran Danoski u 56. minutu utakmice. Ekipa Novog Pazara je vratila samopouzdanje, popela se na 6. mesto Super lige sa isto toliko osvojenih bodova uz gol-razliku 4:5. Gosti igraju u formaciji 4-2-3-1, gde je najistureniji napadač Andrija Majdevac.


Poslednji međusobni susret između dva tima odigran je 25. februara 2022. godine na "Čairu" i završen je bez pobednika (1:1). Radnički je poveo golom japanskog internacionalca Mičubučija u 9. minutu susreta, da bi konačan rezultat postavio Ibrahim Mustafa u 56. minutu. Nišlije su pod velikim pritiskom, nemaju trijumf od starta sezone i samo osvajanje sva tri boda u večerašnjem okršaju može da vrati samopouzdanje četi Tomislava Sivića. 


NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,85)

Pogledajte više