BLAMAŽA MORA DA SE ZABORAVI: Malme ima "zicer" za plasman u plej-of

Novosti online 04. 08. 2022. u 09:59 >> 10:11

VELjKO Birmančević i "nebeskoplavi" u pohodu na grupnu fazu Lige Evrope.

Foto: Profimedia

Prošla nedelja bila je kobna za Malme i srpskog trenera Miloša Milojevića. Švedski šampion doživeo je blamažu u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Žalgiris je kao gost slavio sa 3:0 i tako ostavio mnogobrojne navijače u šoku.

Ceh je platio Milojević, mladi strateg doživeo je debakl preko kojeg nisu mogli da pređu odgovorni u klubu, zbog čega je tokom dana dogovoren sporazumni raskid. Skandinavski gigant već je počeo da traži novog šefa stručnog štaba, a dok se ne pronađe adekvatno rešenje, ekipom će rukovoditi Andreas Georgson, koji je od 1. januara postavljen na mesto rukovodioca prvog tima, dok je pre toga bio pomoćni trener u Arsenalu. 

Pored ranog ispadanja u kvalifikacijama za elitno takmičenje od rivala kome je prolaz u treće kolo najveći uspeh ne samo u klupskoj, već i u istoriji litvanskog fudbala, Malme ima problema i u domaćem prvenstvu. Branilac titule zauzima tek peto mesto na tabeli domaćeg šampionata, doduše, sa samo tri boda zaostatka za prvoplasiranim Đurgordenom.

Delovalo je izvesno da će Crvena zvezda posle minimalnog slavlja Didelanža u Jerevanu (1:0) u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona dočekati šampiona Luksemburga, ali nije bilo tako. Pjunik je gubio u revanš meču, ali je na kraju došao do ubedljivog slavlja posle serije katastrofalnih grešaka domaće odbrane - 4:1 (1:1).

Igrači Didelanža su bukvalno poklonili drugi i treći gol protivniku, tako što su njihovim napadačima direktno slali lopte u noge pred kaznenim prostorom, posle čega nije bilo spasa Luksa Foksa. Na kraju, grešku u proceni kod četvrtog gola u 85. minutu napravio je i sam Foks, koji je izleteo na dvadesetak metara od svog gola, ali je promašio loptu, što je dvostruki strelac i najbolji akter meča Luka Juričić znalački kaznio.

Malme će dati sve od sebe da ne ponovi loša izdanja iz doveča sa Žalgirisom. Švedski prvak je apsolutni favorit i sve sem trijumfa predstavljaće veliko iznenađenje.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,68)  

Pogledajte više