"ŽUTA HORDA" DOČEKUJE HIT KVALIFIKACIJA! Da li Litvanci mogu do nove senzacije?

V.D.

03. 08. 2022. u 12:54

VEČERAS od 18 časova očekuje nas prvi meč trećeg kola kvalifikacija između Bodo Glimta i Žalgirisa

FOTO: Tanjug

Najveći hit prošlogodišnje Lige konferencija dočekaće šampiona Litvanije koji igra sjajno u kvalifikacijama.

U prvom kolu puleni trenera Kjetila Knutsena su se provukli protiv predstavnika Farskih ostrva.

"Žuta horda" je izbacila KI Klaksvik jer je u prvom meču bila ubedljiva i slavila 3:0, dok je u revanšu poražena sa 3:1.

U drugom kolu kvalifikacija norveški šampion je išao na megdan prvaku Severne Irske i u prvom meču je neočekivano poražen minimalnim rezultatom, da bi osam dana kasnije na svom terenu napunio mrežu protivnika sa čak osam golova. 

Bodo je uhvatio dobar ritam i u domaćem šampionatu i vezao četiri trijumfa, ali i dalje zaostaje čak osam bodova za liderom Moldeom, ali uz meč manje.

Sa druge strane, Žalgiris je šokirao fudbalsku javnost u prošlom kolu kada je izbacio Malme.

U prvom kolu su se provukli protiv predstavnika tzv. Kosova ekipe Balkanija iz Suve Reke, koju su tek nakon produžetaka savladali golom Matijasa Ojevusija.

Usledio je dvomeč sa Malmeom, u prvom susretu na svom terenu Litvanci su pružili sjajnu partiju i minimalnim rezultatom zabeležili pobedu. 

U revanšu se očekivalo da Malme nadoknadi minus iz prvog meča, ali hrabri puleni trenera Čeburina su šokirali sve i slavili sa 2:0 golovima Ojevusija i Oliveire koji će svakako biti i najveća opasnost po gol norveškog predstavnika.

Zanimljivo je da su se ove dve ekipe sastajale već dva puta u evropskim kvalifikacijama. Pre dve sezone kada se igrao jedan meč zbog epidemije kovida 19 Bodo je bio bolji sa 3:1, dok su prošle sezone iz dvomeča Norvežani izašli kao pobednici ukupnim rezultatom 3:2.

Sličan scenario očekujemo i večeras jer smatramo da je Bodo kvalitetniji tim i da je pronašao pravu formu.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,57)

Pogledajte više