"ORLOVI" LETE VISOKO: Benfika je za klasu bolja od Mitjilanda

Novosti online 02. 08. 2022. u 10:37

ELITNO takmičenje je prioritet za giganta sa "La Luža".

Foto: Profimedia

Portugalska Benfika večeras započinje svoj put ka grupnoj fazi Lige šampiona. Popularni "orlovi" dočekaće na "La Lužu" danski Mitjiland u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za elitno takmičenje.

Velikan iz Lisabona odlično je igrao na pripremama za novu sezonu. Izabranici nemačkog stratega Rodžera Šmita ostvarili su pet trijumfa u isto toliko prijateljskih duela. Redom su padali Reding, Nica, Fulam, Đirona i Njukasl. Ostala je Benfika bez najboljeg pojedinca iz prošle sezone Darvina Nunjeza. Urugvajac je pojačao Liverpul u transferu vrednom skoro 75.000.000 evra koji uz bonuse može dostići vrdoglavu cifru od 100.000.000.

Njega će pokušati da zameni novopridošli David Neres. Brazilac je stigao iz Šahtjora, podršku u ofanzivi pružaće mu Roman Jaremčuk.

Mitjiland je uz mnogo sreće i drame savladao AEK posle penala i tako sebi obezbedio treće kolo, dok će Kiprani morati da se zadovolje dvomečom sa Partizanom.

Posle 120 minuta rezultat je bio 1:1, baš kao i nedelju dana ranije u Danskoj, ali su domaći fudbaleri dvaput pogodili okvir gola s bele tačke, te im nije pomogla odbrana Kenana Pirića na šut Kabe u petoj seriji.

Odmah posle njega u stativu je šutirao Portugalac Gustavo, dok je prethodno pri prvom udarcu prečku pogodio Altman. Istog igrača je u 116. minutu stativa sprečila da odvede svoj tim u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, na megdan Benfiki.

Želeli su domaćini više pobedu u ovom meču, ali jednostavno nisu umeli do nje da dođu. Kao i u Danskoj kada su poveli u 81. minutu, pa u 84. primili gol, i na svom stadionu su prvi stigli do prednosti. Već u 9. minutu preko nigerijskog napadača Viktora Olatundžija, ali ih je ponovo ekspresno polio hladan tuš. I opet na isti način kao pre nedelju dana - posle kornera. Precizan pored kratkog Ojera i statičnog Hrvoja Miličevića bio je Henrik Dalsgard.

Nema sumnje da je Benfika apsolutni favorit, očekuje se sigurna i ubedljiva pobeda portugalskog giganta.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,73)

Pogledajte više