POČINJE LUDILO NA OSTRVU! Čuveni Belgijanac hoće ekspresno u elitu!

V.D.

29. 07. 2022. u 13:06

NA otvaranju nove sezone Čempionšipa večeras od 21 čas sastaju se Hadersfild i Barnli.

FOTO: AP/Tanjug

U prvom meču sezone 2022/2023. engleskog Čempionšipa gledaćemo zanimljiv okršaj između ekipa koje nisu imali sreće da ove sezone zaigraju u Premijer ligi.

Domaći Hadersfild je sjajno odigrao drugi deo sezone i zauzeo treću poziciju na tabeli Čempionšipa. U plej-ofu za ulazak u najviši rang prvo su u dvomeču savladali Luton ukupnim rezultatom 2:1 i čekirali sebi kartu za "Vembli" gde su odigrali najskuplju fudbalsku utakmicu na svetu.

U finalu su ih čekali popularni "šumari". Nažalost, nisu imali sreće u meču sezonu gde su autogolom svom mladog defanzivca Kolvila poraženi minimalnim rezultatom i tako Notingem Forestu otvorili vrata ka Premijer ligi nakon 23 godine.

Sa druge strane, današnji gosti nakon šest sezona ispali su iz najvišeg ranga.

Barnli je zauzeo 18. poziciju i tako overio sebi kartu za Čempionšip.

Ekipa sa "Turf Mur" stadiona je debelo napunila kasu nakon ispadanja iz lige.

Prodati su: Nejtan Kolins (Vulverhemton 24,3 miliona evra), Dvajt Meknil (Everton 23,9 miliona), golman Nik Pope (Njukasl 11 miliona). Pored ovih igrača, bez obeštećenja su otišli veteran Aron Lenon i Džejms Tarkovski koji je potpisao za "karamelice".

U novoj sezoni je angažovan čuveni belgijanac Vensan Kompani koji je prethodne dve sezone trenirao Anderleht, ali najveći trag je ostavio u Engleskoj kao igrač Mančester sitija.

Kompani je sa sobom u Barnli poveo i Džoša Kulena koji je stigao za tri miliona evra.

Pored njega klub je pojačalo nekoliko mladih igrača.

Hadersfild je takođe bio aktivan tokom prvog dela prelaznog roka, na pozajmicu iz Čelsija stigao je talentovani Tino Anjorin, dok su kasu kluba sa "Džon Smit stadiona" napunili Luis O' Brajen i Hari Tofolo koji su prešli baš u Notingem Forest.

Po kvotama engleskih bukmejkera Barnli je uz Norič prvi favorit za direktnu promociju, dok se Hadersfildu prognozira sredina tabela.

Na ovom meču nema izrazitog favorita i teško je prognozirati ishod prvog kola i zbog toga smo se odlučili za igru na golove.

NAŠ TIP: UG 1-3 (kvota 1,4)

Pogledajte više