Bivši as Partizana stoji na putu bogatim Mađarima!

V.D.

27. 07. 2022. u 12:52 >> 12:55

VEČERAS od 20.30 nas u Bratislavi očekuje revanš meč između Slovana i Ferencvaroša.

FOTO: EPA

Prvi meč ova dva rivala možda je bio i najuzbudljiviji od svih u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Slovački šampion je u samoj završnici meča došao do velike prednosti pred večerašnji revanš.

Poveli su domaći golom Norvežanina Zakariasena u 70. minutu.

Preokret koji je kreiran golovima u 81. i 86. minutu krunisao je efektan gol Tigrana Barsegjana. Jermenski vezista je na sjajan način, unutrašnjim delom kopačke, pogodio same rašlje gola nemoćnog Deneša Dibusa. Pet minuta ranije Guram Kašija je iskoristio smušenost domaće odbrane i na asistenciju De Marka doneo izjednačenje svom timu.

Da je do pobede došao domaći tim, ne bi bilo nezasluženo. Ferencvaroš je meč okončao sa 62 odsto lopte u posedu, imao je 11 udaraca ka gostujućem golu i dosta neiskorišćenih šansi.

Ipak, posle svega viđenog na velelepnoj "Grupama Areni", nikako ne možemo da kažemo da je prolazak Slovana u treću rundu kvalifikacija izvestan. Slovaci imaju značajnu prednost, ali je sastav Stanislava Čerčesova u stanju da revanš učini ozbiljno neizvesnim.

Foto: Profimedia

Mađarski prvak godinama unazad ulaže velika novčana sredstva u tim i poslednje tri sezone su redovni učesnici grupnih faza Lige šampiona i Lige Evrope.

U prethodnoj fazi takmičenja tim iz prestonice Mađarske je nakon 0:0 u Kazahstanu deklasirao na svom terenu šampiona te zemlje sa 5:1, a dvostruki strelac bio je nekadašnji dželat evropskih velikana u dresu Šerifa Adama Traore.

Ekipa koju sa klupe predvodi Vladimir Vajs izbacila je Dinamo Batumi u prethodnoj rudni ukupnim rezultatom 2:1.

Slovan je za vikend dokazao da je u odličnoj formi kada je savladao u domaćem prvenstvu Trenčin sa ubedljivih 4:0, dok su Mađari imali malo više vremena za odmor s obzirom na to da njihovo prvenstvo počinje tek narednog vikenda. 

Pobednik ovog duela ide na dvomeč sa boljim iz dvoboja Cirih-Karabag.

U Bratislavi očekujemo podjednako uzbudljiv meč kao i pre sedam dana, ali blagu prednost ćemo ipak dati gostima.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,7)

Pogledajte više