TUZLA PRED "NEMOGUĆOM MISIJOM": AZ je klasa za ekipu iz Bosne

Novosti online 21. 07. 2022. u 09:13

HOLANĐANI su apsolutni favoriti.

Foto: Profimedia

Tuzla siti je ubedljivom pobedom (6:0) nad Tre Peneom overila plasman u drugo kolo kvalifikacija, gde će večeras od 20.30 gostovati AZ Alkmaru u prvom meču drugog kola. Predstavnik Premijer lige BiH je na strani slavio 2:0 golovima Nargalia u sudijskoj nadoknadi, a pobedu je potom overio rafalom na Grbavici.

Domaćin, prinudno premešten u Sarajevo, golom Smajlagića u 35. minutu iz penala je praktično isključio mogućnost iznenađenja, da bi potom, u drugom poluvremenu, sa pet pogodaka, naneo bolan poraz klubu iz San Marina.

Mrežu gostiju pogađali su Čeliković, Kuzmanović, drugi pogodak postigao je Smajlagić, Šukilović, dok je konačan rezultat postavio Burić.

Koliko god ubedljivi bili, pomenuti meč sigurno nije impresionirao ekipu kao što je AZ Alkmar. Holanđani za početak žele da se domognu grupne faze Lige konferecije, a onda i da naprave iskorak i plasiraju se u eliminacionu fazu.

Trener Paskal Jansen na raspolaganju ima sastav koji vredi nešto više od 50.000.000 evra, prilično mladu ekipu predvode iskusni Bruno Martins Indi i Đordi Klasi. Od mladih snaga ističu se sada povređeni Jesper Karlson, Vangelis Pavilidis i Dani de Vit.

Dileme nema, AZ je apsolutni favorit. Tuzla se nada iznenađenju, ali čini nam se da je to "nemoguća misija".

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,50) 

Pogledajte više