VELIKI PLANOVI ISTANBULSKOG GIGANTA: Fener sa Žesusom želi titulu i iskorak u Evropi

Novosti online 20. 07. 2022. u 11:27

DA su okolnosti drugačije, šanse za plasman u treće kolo bile bi 50-50.

Profimedia

Zbog ratnog stanja u Ukrajini kijevski Dinamo je primoran da svoje kontinentalne mečeve igra van domovine. Trofejni klub će zbog toga dočekati Fenerbačhe u Poljskoj, na stadionu "LKS" u Lođu. Meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona na programu je večeras od 20 časova.

Pokušao je Dinamo da sačuva šta se sačuvati može. Mirčea Lučesku je ostao na klupi, Cigankov, Zabarnji i Šarapenko su uprkos veliko interesovanju odlučili da nastave svoju odiseju u klubu iz prestonice. Sa pozajmica su se vratili Vitinjo, Verbič, Sidkli, Suprijaga, Kedžiora... 

Ipak, pojedni internacionalci odlučili su da napuste ratno područje - Rodriges se preselio u Al Vahdu, Fran Sol u Malagu, a Erik Ramirez u Slovan iz Bratislave.

Fenerbahče u novu sezonu ulazi sa novim trenerom. Ismailu Kartalu zahvalnost za preporod, ali ne i produžetak ugovora, jer je Ali Koč imao drugačije planove. Prvi čovek istanbulskog velikana dogovorio je saradnju sa iskusnim Žoržom Žezusom.

Prema informacijama portugalskih medija, Fener će Žesusu za samo jednu godinu isplatiti 7.000.000 evra! Toliko će uostalom i saradnja trajati, samo jednu sezonu. 

Istanbulski velikan želi da napadne titulu u turskoj Super ligi, ali i da napravi iskorak na evrosceni. Zbog tih ciljeva ozbiljno se pristupilo i prelaznom roku. Dijego Rosi je otkupljen od Los Anđelesa, Linkoln je plaćen Santa Klari 3.500.000 evra, Vilijan Arau Flamengu 3.000.000, Emre Mor je stigao iz Karagumrku, dok je najveće pojačanje stiglo bez obeštećenja. Iskusni Džošua King napustio je Votford i preselio se na Bosfor.

Da su okolnosti drugačije, šanse za plasman u treće kolo bile bi 50-50, ovako, Fener je u blagoj prednost. Ipak, prvi meč je šansa za Dinamo da stekne zalihu pred odlazak u Istanbul.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,77)

Pogledajte više