NEMA MUDRINSKOG, NEMA NI GOLOVA: Maribor stiže u Belorusiju bez kapitala sa "LJudskog vrta"

Novosti online 13. 07. 2022. u 10:56

STVARI su se mnogo promenile nakon prvih 90 minuta.

Profimedia

Nakon žreba Maribor je zadovoljno trljao ruke. Slovenački šampion bio je ubeđen u rutinski prolaz u narednu fazu kvalifikacija, a onda je na "Ljudskom vrtu" Šahtjor pokazao "zube".

Beloruski prvak rutinski je odoleo na gostovanju, jalove napade "ljubičastih" bez problema neutralisali su defanzivci "rudara". Poslednjom linijom Soligorska komandovao je štoper Miloš Šatara. Momak rođen u Gradiški svoju afirmaciju stekao je u lučanskoj Mladosti, sada je svoje igre podigrao na viši nivo i pitanje je koliko će se zadržati u žuto-crnom dresu.

Nije samo defanziva vredna pomena, Šahtjor ima resurse da ugrozi gol Dinama na više načina. Navalu predvodi iskusni Maksim Skaviš, koji je najbolje partije pružao za BATE Borisov. Pored beloruskog reprezentativca tu je i Gambijac Dembo Darbo. Mladi napadač je rekordna kupovina "rudara". On je stigao iz makedonskog Škupija za 700.000 evra. Interesantno je videti kako će se uz pomenuti tandem uklopiti novopridošli Fesu Placa.

Maribor je ostao bez udarne igle - Ognjena Mudrinskog. Nekadašnjem napadaču Crvene zvezde završila se pozajmica, momak iz Srbobrana vratio se u Jagjeloniju, ubrzo mu je istekao ugovor i trenutno je slobodan u izboru nove sredine. Uprava "ljubičastih" Srbinovu zamenu videla je u Roku Baturini. Međutim, mladi Hrvat nije na tom nivou. U igri pulena Radovana Karanovića sve zavisi od tandema na sredini terena. Jan Repas i Antoni Mokumbu sjajno sarađuju i predstavljaju najveću snagu šampiona Slovenije.

Stvari su se mnogo promenile nakon prvih 90 minuta. Šahtjor je preuzeo ulogu favorita, na svom "Stroitel stadionu" mogu očekivati plasman u drugo kolo.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,65) 

Pogledajte više