ARSENAL JE POD VELIKIM PRITISKOM: Estudijantes stiže na stadion "Hulio Grandona"

Novosti online 04. 07. 2022. u 12:12

NIJE sve krenulo kao po planu, izabranici Leonarda Madelona i dalje ne znaju za trijumf, doduše, poražen je samo jednom. Četiri remija i isto toliko bodova dovoljna su za loše 25. mesto.

Foto: Profimedia

Polako ali sigurno zahuktava se u Argentini! Fudbal na južnoameričkom kontinentu ne spava, navijači žive za isti, a to se posebno može naglasiti za zemlju koja je svetu podarili Dijega Armanda Maradonu, Gabrijela Batistutu, Lea Mesija...

Šampionat je tek u uvodnoj fazi, na programu je 6. kolu u kojem će Arsenal Sarandi ugostiti Estudijantes.

Iza Arsenala je katastrofalna sezona, završio je poslednje prvenstvo na poslednjoj poziciji, sa samo 21 bodom iz 25 mečeva. Ove godine mu zato predstoji borba za opstanak, a neće smeti da ima lošiji učinak od Sarmijenta, Patronata, Godoj Kruza i Aldosivija.

Razumljivo, došlo je uoči nove sezone do smene trenera. Na klupu je seo Leonardo Madelon, veteran argentinskog fudbala. Gotovo da nema kluba koji se borio za opstanak, a da Madelon nije bio barem kratko njegov trener, vodio je kroz karijeru Nueva Čikago, Rosario Sentral, Himnasiju, Kilmes, San Lorenco, Union, Platense…

Dobio je Madelon potpuno renoviran tim. Tokom zime je angažovano sedam igrača kojima su dati ugovori, kao i čak osam novajlija na pozajmice. Povukle su se sve veze koje su mogle, čak je i iz Benedetovog Elčea doveden Aleks Verner na pozajmicu. Ipak, za sada nema očekivanih rezultata.

"Lavovi" iz La Plate se nalaze u nešto boljoj situaciji. Šestostruki šampiona Argentine trenutno je 18. sa sedam osvojenih bodova. Klub čiji je predsednik Huan Sebastijan Veron na gostovanje stiže nakon remija u prvom meču osmine finala Kopa Libertadores. Estudijantes je u Brazilu remizirao protiv Fortaleze - 1:1.

Arsenal se nada prvom trijumfu u sezoni, ali neće biti lako. Sva tri prethodna međusobna duela Estudijantes je rešio u svoju korist. Ipak, možda je vreme da se prekine lož niz, "lavovi" stižu nakon napornog puta i meča u elitnom kontinetalnom takmičenju.

NAŠ TIP: 1X&0-3

Pogledajte više