BOGATI BOTAFOGO PRIŽELJKUJE TROFEJ: "Zečevi" dočekuju "usamljenu zvezdu" u osmini finala Kupa Brazila

Novosti online 30. 06. 2022. u 13:27 >> 13:38

KLUB iz Rio de Žaneira kupio je američki biznismen Džon Tekstor koji u svom posedu ima i francuski Lion.

Foto: Profimedia

Fudbaleri Amerike dočekaće Botafogo u prvom meču osmine finala Kupa Brazila. Klub iz Belo Horizontea u nastavku sezone boriće se za opstanak u Seriji A, te je pitanje kako gledaju na najmasovnije takmičenje u državi.

Za razliku od "zečeva", Botafogo cilja plasman u Kopa libertadores, dok bi trofej u Kupu predstavljao veliku satisfkaciju za novog vlasnika "usamljene zvezde". Naime, klub iz Rio de Žaneira kupio je bogati američki biznismen Džon Tekstor koji u svom posedu ima i francuski Lion.

Ipak, nije sve tako sjajno za ekipu sa "Nilton Santosa", pulene Luisa Kastra i dalje boli poraz od najvećeg rivala Fluminensea (0:1).

Derbi između Botafoga i Fluminensea je najstariji u zemlji, a treći u Južnoj Americi po dugovečnosti. Popularni "Deda derbi", koji je odigran pre četiri dana, rešio je u svoju korist "Fluzao" koji je pobedio gradskog rivala iz Rija u gostima sa 1:0 u 14. kolu Serije A.

Gosti su bili mnogo bolji rival većim delom meča, stvarali su šanse, imali terensku inicijativu, a gol za tri boda čete Fernanda Diniza postigao je Manoel, osam minuta pre kraja. Kajo Paulista je prošao po levoj strani, lopta je stigla do Manoela, koji se najbolje snašao, prevario nekoliko domaćih fudbalera, golman Roberto Fernandez je istrčao u prazno, pa mu nije bilo teško da zatrese mrežu povratnika u Seriju A.

Gradski rivali prvi put su se sastali 22. oktobra 1905. kada je u prijateljskom susretu Fluminense slavio sa 6:0, a takođe su i prvi klubovi iz Rio de Žaneira koji su osvojili titule šampiona Brazila: "Usamljena zvezda" 1968, a "trikolori" dve godine kasnije.

Botafogo ima velike planove i ambicije u nastavku sezone, ali i u godinama koje slede. O tome svedoči i transfer Hamesa Rodrigeza. Katarski Al Rajan prihvatio je ponudu od 5,3 miliona evra i samo se čeka zvanična potvrda. Kolumbijac bi u skorijoj budućnosti trebalo da postane udarna igla crno-belih.

- Srećni smo što možemo da kažemo da smo uspeli da postignemo brzo dogovor sa ljudima iz Rajana. Dobili smo veliko pojačanje u borbi za trofeje. Svi dobro poznaju kvalitete kolumbijskog reprezentativca. Navijači su takođe oduševljeni njegovim dolaskom i spremaju mu veliko iznenađenje - piše u saopštenju brazilskog kluba.

Očekuje nas velika borba na "Indepensija areni". S obzirom na to da je u pitanju dvomeč, nema sumnje da će se igrati oprezno sa obe strane terena.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,50)

Pogledajte više