U ARGENTINI SVE VRELIJE: Fudbal nikada ne spava! Može li Arsenal do prve pobede?

Novosti online 18. 06. 2022. u 11:40

ŠAMPIONAT je tek u uvodnoj fazi, na programu je 4. kolu.

Foto: Profimedia

Zahuktava se u Argentini! Fudbal na južnoameričkom kontinentu ne spava, navijači žive za isti, a to se posebno može naglasiti za zemlju koja je svetu podarili Dijega Armanda Maradonu, Gabrijela Batistutu, Lea Mesija...

Šampionat je tek u uvodnoj fazi, na programu je 4. kolu. Premijerni susret pomenute runde odigraće Arsenal Sarandi i Taljeres.

Iza Arsenala je katastrofalna sezona, zavšio je poslednje prvenstvo na poslednjoj poziciji, sa samo 21 bodova iz 25 mečeva. Ove godine mu zato predstoji borba za opstanak, a neće smeti da ima lošiji učinak od Sarmijenta, Patronata, Godoj Kruza i Aldosivija.

Razumljivo, došlo je uoči nove sezone do smene trenera. Na klupu je seo Leonardo Madelon, veteran argentinskog fudbala. Gotovo da nema kluba koji se borio za opstanak, a da Madelon nije bio barem kratko njegov trener, vodio je kroz karijeru Nueva Čikago, Rosario Sentral, Himnasiju, Kilmes, San Lorenco, Union, Platense…

Dobio je potpuno renoviran tim. Tokom zime je angažovano sedam igrača kojima su dati ugovori, kao i čak osam novajlija na pozajmice. Povukle su se sve veze koe su mogle, čak je i iz Benedetovog Elčea doveden Aleks Verner na pozajmicu. 

Taljeres je imao odličnu prošlu godina. Bio je treći u šampionatu Argentine, a igrao je i finale kupa, ali je poklekao u duelu sa Bokom juniorsom posle penal-ruleta. Tim iz Kordobe igraće u Kopa Libertadores. Iako je ekipa imala odlične rezultate u 2021. godine došlo je do promene trenera.

Umesto Sasika Medine na kormilu je došao Anhel Giljermo Ojos. Osim Karlosa Auzkuija koji je prešao u bugarski Ludogorec, ekipa je sačuvana. Ostali su Santos, Valojes i Dijaz. Najveće pojačanje je Federiko Hiroti iz River Plejta, a novajlije su Alan Aguere (Njuels), Matijas Katalan (Pačuka), Ramiro Gonzalez Ernandez (Leon)… Kolumbijac Dijego Valojes bi trebalo da bude nosilac tima. On je stigao i do reprezentacije svoje zemlje. Poznat je po dobrom driblingu (skoro četiri uspešna po meču, treći u ligi).

Arsenal i dalje ne zna za uskus pobede, trenutno su na 23. poziciji sa dva boda, dok je Taljeres upisao jednu i na toj se zaustavio.

U prethodna četiri međusobna duela klub iz Kordobe je slavio na dva, isto toliko je završeno remijem.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,73)

Pogledajte više