SERIJA A SVE UZBUDLJIVIJA: Očajni Botafogo beži iz opasne zone

Novosti online 16. 06. 2022. u 09:11

CRVENI alarm upaljen je u redovima kluba iz Rio de Žaneira. "Usamljena zvezda" je u nizu od četiri poraza.

Foto: Profimedia

Pred početak sezone niko nije očekivao ovakvu situaciju. Slavni Botafogo bori se za opstanak u brazilskoj Seriji A. "Usamljena zvezda" je 17. uz samo dvanaest osvojenih bodova, što zaista nije podatak za ponos. Međutim, na sreću "crno-belih", prvenstvo je u ranoj fazi.

Priliku za novi početak puleni portugalskog trenera Luisa Kastra imaju već večeras. Na stadion "Nilton Santos" u okviru 12. kola stiže još jedan velikan brazilskog fudbala - Sao Paulo.

Botafoga je u nizu od četiri poraza, a posebno boli onaj od Avaija u prethodnom kolu. Naime, uprkos dominaciji lopta jednostavno nije htela u mrežu.

Iako mnogo ofanzivniji i uporniji u nameri da postignu pogodak, "crno-beli" nisu uspeli da pronađu pukotinu u odbrani rivala. Nije im pomoglo ni to što je gol Avaija u drugom poluvremenu čuvao rezervista Vladimir, pošto je prvi čuvar mreže Daglas Fridrih ostao u svlačionici zbog povrede. Čak 21 šut uputili su igrači Botafoga ka golu rivala, međutim, nijedna lopta od devet koje su išle u okvir gola nije pogodila mrežu.

S druge strane, gosti su samo dvaput gađali u okvir gola, a jednom i matirali iskusnog Roberta Fernandeza. Učinio je to 24-godišnji Kevin, koji je nedavno stigao iz Ponte Prete, a pre toga je jednu sezonu nosio dres upravo Botafoga. Očito je dobro zapamtio teren na stadionu "Nilton Santos", pošto je u nadoknadi prvog poluvremena majstorski izveo slobodan udarac i loptu od stative poslao u mrežu.

Sao Paulo se sa druge strane bori za sam vrh tabele. Peto mesto i samo četiri boda zaostaka u odnosu na lidera Palmerias daju za pravo izabranicima legendarnog Rožerija Senija da sanjaju o tituli. Ipak, realnije je očekivati plasman u Kopa Libertadores. Za razliku od Botafoga, "trikolori" su u minulom kolu savladali Ameriku Mineiro.

Postio je prvi strelac prvenstva ekipe, Argentinac Džonatan Kaljeri, a tri boda izabranicima trenera koji je ikona kluba, doneo je Patirk u 34. minutu, posle asistencije Igora Vinsijusa.

Biće uzbudljivo pred punim tribinama velelepnog zdanja koje je otvoreno 2007. godine. Atmosfera i pesma navijača biće veliki vetar u leđa domaćima, upravo zbog toga malu prednost dajemo Botafogu.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 2,20)

Pogledajte više