EVROPSKI KLASIK NA "BORUSIJA PARKU": Nemačka iz svih oružja puca na "azure"

Novosti online 14. 06. 2022. u 09:11

MOGU li "panceri" konačno do pobede?

Foto: Profimedia

Utakmica dana u Ligi nacija igra se u Menhengladbahu! Nemačka će na "Borusija parku" dočekati selekciju Italije u okviru 4. kola grupe "A3". Svetski fudbalski klasik na programu je od 20.45, "panceri" će pokušati da stignu do prvog trijumfa u takmičenju, dok će "azuri", ukoliko ostanu neporaženi, napraviti džinovski korak ka prvom mestu.

Ove reprezentacije sastale su se u prvom kolu, a rezultat u Bolonji je bio 1:1. Interesantno, pravdu na tom meču delio je srpski sudija Srđan Jovanović. 

Golovi su pali u razmaku od samo tri minuta. Poveli su Italijani u 70. minutu pogotkom Lorenca Pelegrinija, nakon odličnog prodora debitanta Vilfreda Gnonta.

Izjednačio je Džošua Kimih posle gužve u šesanestercu domaće reprezentacije.

Selektor Azura Roberto Manćini drastično je podmladio tim nakon fijaska u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, gde je Italija u polufinalu plej-ofa poražena kao domaćin protiv selekcije Severne Makedonije (0:1).

Nisu pozvani doskora nezamenjivi igrači poput Lorenca Insinjea, Žoržinja, Marka Veratija i Leonarda Bonućija.

Na poziciji centralnih bekova upareni su perspektivni 23-godišnji defanzivac Intera Alesandro Bastoni i veteran 34-godišnji igrač Lacija Franćesko Aćerbi.

U veznom redu od prvog minuta priliku da debituje dobio je igrač Sasuola Davide Fratesi, a u napadu njegov klupski kolega Đanluka Skamaka (peta utakmica za Azure). Ništa iskusniji sa četiri reprezentativna meča nije ni Napolijev Mateo Politano.

Nemci su na Apeninsko poluostrvo stigli u jakom sastavu, predvođenom igračima Bajerna, kapitenom Manuelom Nojerom na golu, Tomasom Milerom, Kimihom, Saneom, Gnabrijem, Goreckom, te napadačem Čelsija Vernerom i novim defanzivcem Real Madrida Ridigerom.

Uprkos iskustvu, poznatim imenima u sastavu, Hansiju Fliku ne cvetaju ruže. "Panceri" su upisali tri remija i sve identičnim rezultatom 1:1. Nemci moraju da počnu da pobeđuju ukoliko žele da izbegnu selidbu u diviziju "B".

Domaćini su blagi favoriti na svom terenu, ali Italijane nikako ne treba otpisivati. Nisi "azuri" uzalud na prvom mestu grupe "A3". Ipak, malu prednost dajemo reprezentaciji Nemačke.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,63)

Pogledajte više