BOSNA ŽELI U ELITU: "Zmajevi" u Zenici jurišaju na nove bodove

Novosti online 14. 06. 2022. u 11:20

ČETA bugarskog stručnjaka Ivajla Peteva pokušaće da napravi veliki korak ka cilju - diviziji "A".

FOTO: EPA

Reprezentacija Bosne i Hercegovine dočekuje selekciju Finsku u okviru 4. kola grupe "B3" Lige nacija. Svoja očekivanja od susreta izneo je selektor "zmajeva" Ivajlo Petev i iskusni vezista Strazbura Sanjin Prcić.

- Siguran sam da će naši momci dati sve od sebe. Rezultat ne zavisi samo od veznog reda, tako da kolektivno moramo biti jako čvrsti i organizovani. Iznenađenja teško da može biti i bitno je da svako od igrača odradi svoj deo zadatka. Svaka utakmica je posebna za sebe i sutra je rezultat najvažniji. Svaki igrač je tu da daje svoj maksimum, uključujući i mlade. Tako će biti i sutra nadam se. Moramo se skupiti i odraditi posao - kazao je Petev, a potom dodao da Mateo Sušić neće igrati zbog povrede:

-Imamo malih problema sa pojedinim igračima. Pokušaćemo sve da svi budu u stroju. Nadam se da ćemo sutra usrećiti ljude i veseli me veliki interes i dolazak navijača na tribinama.

Sanjin Prcić kratko je prokomentarisao susret sa neugodnim Fincima.

- Na svakoj utakmici treba da puno trčimo, pogotovo u veznom redu. Finci su kvalitetna i dobro organizovana ekipa pa sama trka u sredini terena neće biti dovoljna, moraćemo se paziti i u odbrani.

Vezista je govorio i o svojoj ulozi na terenu:

- U reprezentaciji igram istu poziciju kao i u klubu. Pokušavam na najbolji način da ispunim zahteve selektora. Sa Finskom ćemo odigrati drugi meč u kratkom vremenskom intervalu. Moglo je biti bolje u Helsinkiju, ali uradili smo neke dobre stvari, igrali smo snažan presing i na kraju zasluženo izjednačili. Poznajemo protivnika i želimo da na najbolji način završimo ovaj mini-ciklus.

Podsetimo, "zmajevi" su u prvom kolu remizirali sa Finskom 1:1, potom su u Zenici savladali Rumuniju sa 1:0, a u subotu su odigrali nerešeno 1:1 sa Crnom Gorom. Trenutno se nalaze na prvom mestu grupe "B3" sa pet osvojenih bodova, jednim više od večerašnjeg rivala.

Bosna želi u elitnu diviziju, a eventualna pobeda nad skandinavskom selekcijom predstavalja bi ogroman korak ka cilju.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,70)

Pogledajte više