MEČ KOJI INTERESUJE I SRBIJU: Slovenija - Švedska

Novosti online 02. 06. 2022. u 12:31

NAKON večerašnjeg susreta puleni Matjaža Keka gostuju u Beogradu 6. juna i Oslu tri dana kasnije, a ciklus završavaju duelom protiv Srbije u Ljubljani 12. juna.

FOTO: AP/Tanjug

Selektor Slovenije Matjaž Kek objavio je spisak igrača na koje računa za mečeve grupe "B" Lige nacija protiv Švedske, Srbije i Norveške. 

Ono što prvo upada u oči je da na Kekovom spisku nema vedete Atalante Josipa Iličića. Doduše, to i nije toliko čudno s obzirom na to da se napadač tek nedavno vratio u tim iz Bergama posle višemesečnog odsustva zbog psihičkih problema koje je imao.

Golmani: Oblak, Belec, Vekić, Turk

Odbrana: Mevlja, Stojanović, Bijol, Balkovec, Blažič, Milec, Karničnik, Sikošek, Brekalo.

Vezni red: Kurtić, Verbič, Zajc, Črnigoj, Lovrić, G. Stanković, Gnezda Čerin, Štulac, Vrhovec, Elšnik, Horvat.

Napadači: Šporar, Zahović, Šeško, Kramer, Celar.

- Možda će sad neki da vide šta znači biti u B ligi. Ovo je mini Evropsko prvenstvo. Sjajna grupa. Idealnije nismo mogli da poželimo. Imamo protivnike koji imaju težinu. Prave reprezentacije. Pred nama su odlične utakmice - rekao je zadovoljni Kek, koji je Sloveniju prošle godine pobedom u grupi C uveo u viši rang.

Interesantno je da će njegova ekipa čak četiri od šest utakmica odigrati u prvoj polovini juna sledeće godine, a preostale dve tri meseca kasnije, u septembru.

- To su vrhunske reprezentacije. Igraćemo četiri puta u jednom terminu, što je nešto neverovatno, ali biće to veliki izazov. Nadam se da će Slovenija biti dobra i konkurentna. Siguran sam da ćemo da gledamo dobre utakmice - dodao je Kek.

S obzirom na to da selekcija "tri krune" neće igrati na Svetskom prvenstvu u Kataru naredne jeseni, Švedska je odlučila da podmladi malo sastav i iskoristi Ligu nacija kao pripremu za naredne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Na spisku Švedske za Ligu nacija su:

Golmani: Linde, Nordfelt, Olsen.

Odbrana: Anderson, Avgustinson, Ekdal, Gudmundson, Kraft, Milošević, Nilson, Lindelof, Olson, Starfelt.

Vezni red: Klason, Elanga, Forsberg, Karlson, Karlstrem, Kuluševski, Mrabti, Olson, Svanberg.

Napadači: Đekereš, Isak, Kvajson.

Uprkos podmlađenom sastavu i nekoliko prilično anonimnih fudbalera, malu prednost dajemo gostima. 

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,60)

Pogledajte više