OVAKVOM FINALU SE NIKO NIJE NADAO: Kajzeri želi drugi trofej, Sivas igra za istoriju

V.D.

26. 05. 2022. u 11:12

NAJUSPEŠNIJI sastav u istoriji Kupa Turske je Galatasaraj, čiji su igrači trofej dizali čak 18 puta.

Foto: Profimedia

Fudbaleri Kajzerija i Sivasa odmeriće svoje snage u finalu turskog Kupa koje se igra na veličanstvenom "Ataturk" stadionu u Istanbulu večeras od 19.45.


Formalni domaćin na ovom susretu do borbe za trofej stigao je posle trijumfa nad šampionom Trabzonom. U spektakularnom revanš meču polufinala, ekipa trenera Hikmeta Karamana iznenađujuće je eliminisala Trabzon pobedom od 4:2 i tako onemogućila tim sa obale Crnog mora da osvoji duplu krunu.


Fudbaleri novog šampiona Turske doneli su na stadion "Kadir Has" prednost od 1:0, a već u trećem minutu revanša poveli golom Nvakemea sa bele tačke. Kajzeri je do kraja prvog poluvremena imao nekoliko izglednih prilika da dođe do izjednačenja, ali se rezultat nije menjao.


Delovalo je da će Trabzon bez većih problema izboriti plasman u veliko finale, međutim, puleni trenera Hikmeta Karamana nisu se predali, pa je Kajzeri već na startu drugog poluvremena došao do izjednačenja golom Emraha Bašana, koji je neposredno pre gola ušao u igru.
Uspeo je domaćin i da preokrene rezultat u 59. minutu kada je Hoseini spretno reagovao u šesnaestercu protivnika. S obzirom na to da u kupu Turske ne važi pravilo gola u gostima, imala je ekipa Kajzerija rezultat koji joj je garantovao šansu da se u dodatnih 30 minuta izbori za mesto u finalu.


Ipak, bučnu domaću publiku utišao je Anastasios Bakasetas golom u 82. minutu za izjednačenje. Kulminacija drame viđena je u sudijskoj nadoknadi. Najpre je Tiam bio precizan sa 11 metara, a atmosferu do tačke ključanja doveo je Bašan svojim drugim golom na utakmici u 96. minutu.
Fudbaleri Sivasa su se plasirali u finale nakon remija od 1:1 sa Alanjom u revanšu polufinala na svom terenu, ali su prošli dalje jer su u prvom meču slavili 2:1 kao gosti.


Biće ovo prva prilika u istoriji za Sivas da se bori za trofej Kupa, dok je Kajzeri ovo takmičenje osvojio 2008. godine.


Prošlogodišnji osvajači ovog takmičenja bili su fudbaleri Bešiktaša, koji su u finalu pobedili Antaliju i osvojili deseti trofej u svojoj istoriji. Najuspešniji sastav u istoriji Kupa Turske je Galatasaraj, čiji su igrači trofej dizali čak 18 puta.

Verujemo u tvrd meč između četrnaestoplasirane i desetoplasirane ekipe turskog prvenstva jer je ulog na ovom meču jako veliki. U međusobnim susretima ove sezone su obe ekipe slavile po jednom, a oba meča su ušla u 3+, ali sada očekujemo skroz drugačiji scenario.

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,75)

Pogledajte više