DERBI KOLA U KATALONIJI: Pada odluka o poslednjoj karti za Evropu

A. Č.

22. 05. 2022. u 09:14

VILjAREAL gostuje Barseloni u poslednjem kolu LaLige i jurišaće na pobedu koja mu garantuje Ligu Konferencija naredne sezone.

Foto: Profimedia

Ekipa Unai Emerija drži evrposku kartu u svojim rukama pošto trenutno na tabeli ima bod više od osmoplasiranog Atletika koji u nedelju u istom terminu gostuje Sevilji.

"Žuta podmornica", koja je ove sezone bila najprijatnije iznenađenje Lige Šampiona, mora do pobede kako bi osigurala evropski fudbal i naredne godine, ili u protivnom mora da čeka na rasplet sa "Pizhuana" i rizikuje da se na "La Ceramici" ne
igra evropski fudbal prvi put od 2014. godine.

Sa druge strane, Barselona je osigurala drugo mesto, i nema sumnje da će Ćavijev tim želeti da nastavi sa dobrom formom i pobedom pred svojim navijačima stavi tačku na ovu i najavi juriš na titulu naredne sezone.

Barselona je dobila 3 od 4 poslednja susreta u ligi i ima samo dva poraza u prethodna 22 meča, od toga 15 pobeda i 5 remija. Na svom "bunjištu" Barsa je poražena samo 4 puta ove sezone uz 8 pobeda u poslednjih 10 mečeva. Barselonin napad je drugi najubojitiji u prvenstvu sa 68 postignutih golova.

FOTO: Tanjug/AP

Koliko će ovo biti težak zadatak za tim Unai Emerija govori činjenica da Viljareal nije slavio na "Kamp Nou" stadionu od 2008. godine, a to je ukupno 27 utakmica.

"Žuta podmornica" je poražena u prošlom kolu od Sosijedada sa 2:1 što je bio peti poraz na poslednjih 11 mečeva u ligi. Gostovanja su ove sezone veliki problem za Viljareal koji je pobedio na svega 5 mečeva van svog stadiona.

Što se povređenih igrača tiče Barselona će biti lišena usluga Pedrija, Desta, Serhia Roberta i Pikea dok za Viljareal neće nastupati najbolji strelac tima u ligi ove sezone Arno Danjuma (10 golova, 3 asistencije) i Alberto Moreno.

Bez obzira na veliki pritisak koji je na Viljarealu, Barselona ulazi kao veliki favorit u ovaj duel i po tradiciji i po trenutnoj formi. Ćavijevi puleni su izgubili samo na tri od poslednje 31 utakmice u svim takmičenjima.

Susreti ova dva tima obično obiluju golovima, na poslednjih 6 došlo je 3+ a prethodni meč završen je pobedom Barse 3:1.


NAŠ TIP: GG3+ (kvota 1,7)

TIP ZA HRABRIJE: GG4+ (kvota 2,32)

Pogledajte više