DERBI ITALIJE U RIMU: Juve i Vlahović žele trofej u Kupu

Novosti online 11. 05. 2022. u 08:13

"Stara dama" formalni je domaćin na Olimpiku. Borba za trofej počinje u 21 čas.

FOTO: AP/Tanjug

Derbi Italije će se igrati pred punim "Olimpikom" jer su od prvog aprila pale restrikcije na kapacitet stadiona zbog kovida-19. Biće to poslednji derbi za Đorđa Kjelinija i Paola Dibalu u dresu Juventusa, dok bi mogao da bude i za Simonea Inzagija na klupi Intera ako i večeras razočara svoje navijače.

Jedna od stvari koje nedostaje Maksu Alegriju u ovoj sezoni je pobeda protiv jednog od najboljih klubova u Seriji A. "Stara dama" je u sudarima sa Interom, Milanom, Atalantom i Napolijem zabeležila pet remija i dva poraza.

Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Simone Inzagi više nema pravo na grešku, već ih je sve ispucao u februaru i martu, i još jedan poraz bi mogao da dovede u pitanje čak i njegov opstanak na klupi u sledećoj sezoni. "Neroazuri" zaostaju za gradskim rivalom Milanom u trci za Skudeto, a ukoliko ostane bez oba trofeja, rastanak je prosto neminovan. 

Po svim analizama sa "čizme", ključni igrači u večerašnjem duelu biće Dušan Vlahović i Marcelo Brozović. Srbin je udarna igra "bjankonera", dok je hrvatski reprezentativac pravi motor na sredini terena aktuelnog šampiona.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,80)

Pogledajte više