Mitar i Fulam nadomak promocije!

V.D.

15. 04. 2022. u 11:29

U 42. kolu Čempionšipa ekipa predvođena prvim strelcem Čempionšipa ide u goste na stadion "Prajd park", gde ih dočekuje ekipa Derbi kauntija.

Profimedia

"Ovnovima" je oduzet čak 21 bod zbog finansijskih problema. Usprkos velikom bodovnom zaostatku, Vejn Runi pokušava sa Derbi kauntijem da ostvari opstanak u Čempionšipu i na taj način učini jedan od najvećih podviga u istoriji fudbala. U jednom trenutku Derbi je bio nadomak opstanka, međutim, loša forma i serije poraza doveli su "ovnove" jako blizu ispadanja u Ligu jedan.

Foto: Profimedia

U prošlom kolu Fulam je poražen od Koventrija na svom "Krejven kotidžu". Naš reprezentativac nije uspeo da se upiše u listu strelaca na tom meču. Prava prilika za nastavak golgeterske serije i poteru za apsolutnim rekordom je duel sa već prežaljenim Derbijem.

Tim iz Londona je tokom cele sezone bio najbolji u Čempionšipu i sa pravom su "Kotadžersi" budući članovi engleske elite. U prvom delu sezone meč u Londonu je završen bez golova. Fulam je na vrhu, a Derbi u zoni ispadanja, iz svega navedenog pobeda Fulama se sama nameće.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,65)

Pogledajte više