LIGA KONFERENCIJA: Šveđanin bi da skine Jovića sa vrha?

TIP redakcija

12. 04. 2023. u 13:00

KREĆE rasplet u Ligi konferencija, trećem po rangu evropskom klupskom takmičenju

Foto: Profimedia

18.45 GENT – VEST HEM

Na papiru ovo bi mogao da bude jedan od atraktivnijih duela. U prošloj rundi Gent je lansirao odličnog napadača Emanuela Gifta Orbana, koji je brzim het-trikom srušio Bašakšehir, a od njega takođe preti najveća opasnost za Vest Hem. “Čekićarima” ne ide dobro u prvenstvu. I pored trijumfa nad Fulamom za vikend nalaze se blizu zone ispadanja, pa bi Dejvid Mojes mogao da nastavi da pretumbava sastav.

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 2,07)

21.00 ANDERLEHT – AZ ALKMAR

Očekuje se da ovo bude najujednačeniji duel četvrtfinala. Kvote to jasno pokazuju jer ne favorizuju nijednog rivala. Ako se gleda tradicija, ona ipak ide u prilog Az Alkmara, u četiri dosadašnja susreta zabeležili su tri trijumfa uz jedan remi. U prijateljskim susretima 2010. i 2021. bilo je 2:1, odnosno 1:1. U evropskim okvirima susretali su pre 11 godina u osmini finala Lige Evrope, Holanđani su sa dva minimalca prošli u narednu rundu (1:0,0:1).

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,85)

21.00 BAZEL  – NICA

Oba tima traže spas sezone u Ligi konferencija. Bazel i Nica lošim partijama u svojim nacionalnim šampionatima nalaze se izvan pozicija koje ih vode u evropska takmičenja naredne godine. Zanimljivo, nikada se do sada nisu sastajali.

NAŠ PREDLOG: 2-4 (kvota 1,60)

21.00 LEH – FIORENTINA

Verovatno najveći razmak u kvalitetu između dve ekipe u četvrtfinalu. Tim iz Firence nalazi se u izvanrednoj formi. Za ljubičaste Luka Jović u Ligi konferencija redovno trese mreže pa je tako u vrhu liste strelaca sa šest pogodaka, a mogao bi naš as da “izbuši” i poljskog predstavnika sa koga nastupa i drugi strelac takmičenja Šveđanin Mikael Išak koji je ujedno i prvi strelac u Ekstraklasi. Ova dva tima igrali su grupnoj fazi Lige Evrope 2015. godine, Fiorentina je pobedila u Poljskoj (2:0), dok je Leh u Italiji slavio (2:1).

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,85)

Pogledajte više