POSLE 9:0 STREPI I RENDŽERS: Miodrag Krivokapić (Seltik) o najvećem derbiju škotskog šampionata

S. R.

03. 09. 2022. u 10:14

Aberdin luta, pobeda Ros Kauntija ne bi bila iznenađenje.

FOTO: EPA

MOJ TIP

Seltik - Rendžers 1X

Obe ekipe su dobro počele sezonu, takmičiće se u Ligi šampiona zajedno posle 15 godina. Moj Seltik je prošlog vikenda pobedio Dandi junajted sa čak 9:0, i u derbi ulazi pun sampouzdanja. Uvek igra napadački, a prevaga koja bi trebalo da sruši Rendžers, mogli bi da budu navijači i domaći teren.

Hibernian - Kilmarnok 1X

Gosti su  prijatno iznenađenje. Tek su ušli u ligu, a beleže dobre rezultate. Domaćin je neubedljiv, promeniio je trenera. Ipak, mislim da Hibernijan neće izgubiti.

Livingston - Harts X2

Obe ekipe su iz predgrađa Edinburga, pa je ovo mali derbi. Domaći solidno guraju u prvenstvu, a Harts je pomalo razočarao. Ipak igram duplu šansu na goste, koji su ispali iz Evrope i trebalo bi krenu sa boljim partijama u domaćoj ligi.

Madervel - Dandi junajted X

Dandi je posle debakla od 9:0 protiv Seltika smenio trenera, ali generalno je imao slab početak sezone. Ekipu bi promena stratega trebalo da trgne. Sa druge strane, i domaćin je pred početak sezone doveo novog stručnjaka. Teško je predvideti pobednika.

Ros kaunti - Aberdin 1X

Derbi severa. Ros Kaunti je manji klub od Aberdina, ali ima bogate vlasnike i dosta igrača iz Engleske. Gosti nikako da pokažu pun potencijal, lutaju, igraju toplo-hladno. Pobeda domaćih me ne bi iznenadila.

St. Džonston - St. Miren X

Domaći su jedva opstali prošle godine, ni ove im ne ide najbolje, a trener se nalazi pod velikim pritiskom. Ipak, iako su gosti u seriji od tri pobede, nisu favoriti, neizvestan meč.

Pogledajte više