EKSKLUZIVNO ZA TIP - MILOVAN RAJEVAC: Angoli rival po meri

Ž. Urošević

01. 06. 2022. u 13:09

BIVŠI selektor Gane o prvim mečevima kvalifikacija Kupa nacija Afrike.

FOTO: Arhiva novosti/ M.V.

MOJ TIP

18.00: Angola - Srednjoafrička Rep. 1, 3+

18.00: Libija - Bocvana 1, 0-2

21.00: Gana - Madagaskar   1, 3+

Dilema ne postoji kod ponude ovih parova. Sve tri reprezentacije koje će danas imati prednost domaćeg terena su izraziti favoriti. Kečevi su zacementirani, a za one smelije koji će kvote pokušati da pojačaju sa brojem golova, moj predlog bio bi 3+ na Angolu i Ganu, a 0-2 iz meča sa stadiona u Bengaziju.

Angola je prethodne kvalifikacija i za SP i afrički Kup nacija završila na poslednjem mestu. Međutim, imala je prejaku grupu i objektivno nije mogla bolje u društvu Egipta i Gabona. Početak novih kvalifikacija u znatno lakšoj grupi čeka ozarena.

Libija sa Bocvanom gotovo da nema međusobni duel. Poslednji i jedini bio je 2007. godine. Završen je bez golova iako je bio prijateljski.

Moj ugovor sa Ganom je "zamrznut", zbog loših rezultata baš u ovom takmičenju. Prioritet nam je bio da se domognemo planetarnog događaja u Kataru, što smo i ostvarili.

Zapostavili smo kontinentalno takmičenje, ali moj kolega koji me je nasledio zatekao je dobru, pre svega fizički spremnu reprezentaciju. Za mene bi bilo veliko iznenađenje da im se večeras Madagaskar provuče i bude savladan sa manje od tri gola.

Pogledajte više