DEJAN DAMJANOVIĆ NAPADAČ KIČEA (HONG KONG) : Oman se za "slamku" hvata

Ž. U.

31. 01. 2022. u 19:51

Najbolji strelac u istoriji azijske Lige šampiona o mečevima treće runde kvalifikacija za SP.

Ilustracija

UTORAK (01.02):

11.15: JAPAN - SAUDIJSKA ARABIJA  1

Okršaj najboljih reprezentacija grupe B. Saudijska Arabija ima obezbeđen prolaz u narednu rundu, što bi moglo da je demorališe u okršaju sa Japanom, koji to još nije, ali bi danas trebao, jer je redoan učesnik završnica azijskih kvalifikacija.

13.00: LIBAN - IRAK  0-2

Reprezentaciju Iraka predvodi naš stručnjak Željko Petrović, koji je dugo bio pomoćnik Diku Advokatu, holanđaninu, koji je osim u svojoj zemlji, funkciju selektora vršio još u Srbiji, Rusiji i Južnoj Koreji. Željko je od iskusnijeg kolege, mogao mnogo toga da nauči. Veruejem da će u meču za prevlast u sredini tabele grupe A, uspeti iz svojih izabranika da izvuče kasimum.

13.00: VIJETNAM - KINA  2

Najbolji fudbaleri Kine izgubili su i matematičku mogućnost da izbore mečeve naredne faze. Izraziti su favoriti na terenu Vijetnama, koji je pogubio svih sedam dosadašnjih mečeva kvalifikacija. Nije za očekivati da se baš danas izdigne.

15.00: SIRIJA - JUŽNA KOREJA  2 &2-3

Južna Korerja u najjačem sastavu čeka duel sa Sirijom, koja zbog nestabilne situacije u državi domaćinske utakmice igra u Dubaiju.  Sirija je bila hit prethodnih kvalifikacija, ali u ovim im nešto ne ide. Najslabije su rangirana reprezentacija grupe A, nije moguće da to mesto  napuste posle okršaja sa favoritom. Jednostavno, nema podrške publike, nema ni rezultata.

15.30: IRAN - UAE  1

Iran pod kormilom, hrvatskog stručnjaka Dragana Skočića, zna samo za uspeh. Prolaz u narednu rundu je vać ranije osigurao, ali ne i prvo mesto, koje može dodatno da učvrsti u okršaju protiv UAE.

17.00: OMAN - AUSTRALIJA  3+

Australija pogođena kovidom, u ovim kvalifikacijama nikako da se sastavi. Treća je, ali čeka je gostovanje Omanu, koji četvrtim mestom ima  veliki bodovni zaostatak. Da bi na tabeli preskočio "kengure", potrebni su mu bodovi iz svih preostalih mečeva, pa i ovog današnjeg, što bi meč moglo da odvede u višak sa golovima. 

Pogledajte više