DAMIR MIRVIĆ O MEČEVIMA NAJJAČE LIGE BELGIJE: Seran spasava sezonu

Novosti online 26. 01. 2022. u 11:00

Juče pregršt iznenađenja u prvim utakmicama 24. kola. Anderleht i Gent nisu uspeli da opravdaju uloge favorita. Šarlroa i Kortrijk se uklopili u "sivilo" i meč takođe završili bez pobednika, (1:1).

Ilustracija

18.45: EUPEN - STANDARD   GG

U sredini tabele, Eupen i Standard razdvaja samo bod. Međusobni duel, kako jednima, tako i drugima, prilika je da se još više razdvoje. Ne verujem da će previše biti taktiziranja, posebno u timu mladog i neiskusnog stručnjaka Elsnera, koji je iz dva najteža okršaja u ligi, sa Brižom i Anderlehtom, uspeo iz svog Standarda da izvuče maksimum i ostane neporažen.

18.45: VAREGEM - LEUVEN   1

Leuven je u veoma čudnom meču poražen od Beršota, koji je poslednji i kome je ovo bila tek treća pobeda u sezoni. Ne verujem da će posle ovog kiksa gosti biti u stanju da se nose i sa znatno boljim timom domaćina.

21.00: ANDERLEHT - SERKL BRIŽ   1  FIKS (KVOTA: 1.70)

Anderleht je četvrti, ali po broju poraza najbolji je u ligi i svakako da na tu svoju čvrstinu u odbrani može da računa i u predstojećim, prelomnim mečevima prvenstva. Jedan takav, baš ga čeka večeras sa Serklom, koji od angažovanja Talhamera, austrijskog trenera, ima samo jedan poraz. I to na terenu Sent Žiloaza, koji je lider prvenstva (3:2).

21.00: SERAN - BERŠOT   1&3+

Seran je na mestu koje preko mečeva baraža mogu sezonu da mu učine kako-tako uspešnom. Ostanak u društvu najboljih za domaćina bi bio podvig, pa verujem da će večeras svim snagama da napadne  "fenjeraša".

Pogledajte više