ALEKSANDAR JOVANOVIĆ, GOLMAN APOLONA (KIPAR): Doksa koja kasni za Omonijom

Novosti online 19. 12. 2021. u 11:49

Kažu da na Kipru, fudbalsko prvenstvo odavno nije bilo zanimljivije. Kandidati za titulu, osim mog Apolona, još su Omonja, AEK Limasol, Aris, a ja ne bih otpisivao ni Apoel.

FOTO: Z. Knežević

MOJ TIP

AEL Limasol - Olimp. Nikozija  H

DOKSA - OMONIJA 2 (kvota 1.70)

ponedeljak, 18.00: AEK Larnaka - Pafos 1H

Koliko je u okviru Lige konferencija, Anortozis namučio Partizan, toliko i mene zadatak, da čitaocima Tipa izkomentarišem preostale mečevi iz ponude najjače lige Kipra. 

Liga je postala krcata iznenađenjima. Svako svakoga može da dobije, ali da se previše ne pravdam, prionuo bi na posao. 

Između klubova iz Limasola i Nikozije, vlada veliki rivalitet. Svakako da je AEL favorit, ali i pored prednosti u terenu, sumljam da će to uspeti i da dokaže.

Doksa pokušava, ali joj ne ide ove sezone. Nije, kako bi trebalo, da bude tačna kao sat. Sa druge strane i Omoniji ne cevtaju "ruže", ali za klasu ima bolji tim od rivala, i ovaj meč bi morala da dobije. Dvojka je fiks kola.

Sva tri znaka su moguća na meču koji bi po planu trebalo da je u ponedeljak. AEK ima matematički mogućnost da sa vrha tabele skine moj Apolon, ali verujem da se to neće dogoditi, jer Pafos za gazdu ima prebogatog Rusa. Brdo novca je uložio u pojačanja, koja nisu bila promašaj, to podseća i trenutno peto mesto na tabeli.

Pogledajte više