15 MILIONA ZA NOVE POSLOVE: Sporazum grada Čačka i nacionalne službe za zapošljavanje

V. I.

19. 05. 2021. u 19:27

U ZGRADI Gradske uprave potpisan je sporazum o subvencionisanju aktivnih mera politike zapošljavanja u Čačku. Za ovu namenu Grad je u ovoj godini izdvojio 15 miliona dinara.

Obradović i Todorović

Sporazum su potpisali gradonačelnik Čačka Milun Todorović i direktor čačanske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZZ) Saša Obradović.

– Za dan, dva biće raspisan konkurs za javne radove i stručnu praksu za naše mlade obrazovane kadrove. To je prilika da steknu znanja, ne samo u privatnim preduzećima, već i u javnim ustanovama. Pozivam sve privredne subjekte da se prijave i da, kroz program stručne prakse, radno angažuju naše mlade sugrađane. Grad je obezbedio ukupno 15 miliona dinara za aktivne mere politike zapošljavanja, dok će dodatnih ‪3.900.000 dinara obezbediti Republika Srbija, a očekujemo i dodatnih pet milona dinara, od programa „Znanjem do posla“, što ukupno čini 24 miliona dinara subvencija za ovu godinu – rekao je Todorović.

Saradnja lokalne samouprave sa NSZZ u Čačku traje već 16 godina, a Grad je za to vreme izdvojio 425 milona dinara za ovaj vid subvencija, najviše od svih opština i gradova u Srbiji.

Kroz ove programe do posla je došlo više od 2.500 Čačana.

Pogledajte više