DA LAKŠE PODNESE BOL ZA DETETOM: Grad Sremska Mitrovica obezediće krov nad glavom samohranoj majci koja je izgubila ćerku u požaru

S. KOSTIĆ

19. 05. 2021. u 18:23

POŽAR je Bebi Jovanović (28) iz Šašinaca kod Sremske Mitrovice, samohranoj majci četvoro dece iz zagrljaja zauvek otrgao sedmogodišnju ćerku, ali njena porodica neće ostati na ulici.

Foto: S. K.

Grad Sremska Mitrovica traži smeštaj gde bi ova žena sa troje mališana našla krov nad glavom.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović u izjavi za "Novosti", kaže, da je grad uputio i materijalnu i finansijsku pomoć Jovanovićima.

Tragedija koja se dogodila protekle subote, kada se u porodičnoj kući ugušila sedmogodišnja devojčica u požaru koji je, kako se pretpostavlja, izazvala sveća, nikoga nije ostavila ravnodušnim, pa ni institucije Grada Sremska Mitrovica.

- Centar za socijalni rad, majci je isplatio jednokratnu novčanu pomoć, Crveni krst im je dopremio pakete sa hranom, higijenom, garderobu, a Grad snosi troškove sahrane. Činimo sve da pomognemo ovoj porodici, kako bismo im ublažili muke - rekla je gradonačelnica Milovanović.

SAKRILA SE U DRUGOJ SOBI

SEDMOGODIŠNjA devojčica Ljubica Jovanović koja je nastradala u požaru sahranjena je u utorak u porodičnoj grobnici u selu Jarak.

Nju ujak Željko nije uspeo da izvuče iz vatrene stihije, jer se od dima i vatre uplašila da izađe napolje. devojčica se sakrila u drugu prostoriju gde su je, nažalost, pronašli mrtvu.

Nakon izlaska iz bolnice, samohrana majka i njenih dvoje dece smešteni su na privremenoj adresi, dok im se na nađe adekvatan smeštaj.

- Mi raspolažemo sa nekoliko objekata, stanova koji su u vlasništvu Grada. Oni su useljivi i osposobljeni za život u njima, tako da će u jedan od njih biti smeštena i ona sa decom - kaže prva žena Grada na reci Savi dodajući da su se sa članovima porodice dogovorili šta je ono što im je trenutno najneophodnije.

Predstavnici Grada stupili su u kontakt i sa pokrajinskom poslanicom Jelenom Jovanović, kao i sa državnim sekretarom u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Ninoslavom Jovanovićem, koji su takođe voljni da pomognu ovoj nesrećnoj ženi.

Najmlađa devojčica od četiri godine, koja je zadobila najteže povrede u požaru, smeštena je u Institutu za majku i dete u Beogradu, njeno zdravstveno stanje kako ocenjuju lekari, i dalje je kritično.

Pogledajte više