NOVOZARAŽEN JEDAN, U KOVID ODELJENJIMA 21 PACIJENT: Epidemija virusa korone u Gornjem Milanovcu

M. Bošnjak

17. 05. 2021. u 14:06

OD POČETKA epidemije u martu 2020, na teritoriji Gornjeg Milanovca, ukupno je zaraženo 3.363, a preminulo 124 osoba.

Ilustracija / Foto Depositphotos

Ukupan broj lica obolelih od kovida-19 u aktuelnom piku epidemije, po evidenciji te ustanove, ovde je 3.303, od kojih je 1.521 izlečeno. Uveliko se smanjuje i broj pregleda eventualnih novozaraženih, kojih je donedavno dnevno bilo i oko dve stotine.

- U Kovid ambulanti Doma zdravlja, juče (nedelja, 16. maj) pregledano je 67 osoba, urađena su 22 antigenska testa, uzeta tri nazofaringealna brisa – potvrđuje dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora ovog Doma.

U sva tri odeljenja „crvene“ zone Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, trenutno se leči 21 pacijent.

- Od njih 21, na korona pozitivno pozitivno je 19, dva čekaju rezultate testiranja. Tokom poslednja 24 časa, na lečenje smo primili četiri osobe, sa simptomima koji ukazuju na moguću zarazu ovim virusom – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora bolnice.

Foto: Depositphotos

 

Foto Depositphotos

 

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“, prema zvaničnim podacima, zaražena su 3.303 lica, uz nažalost 119 smrtnih žrtava.

Zaključno sa jučerašnjim danom, po podacima Doma zdravlja, od početka imunizacije u ovom kraju, nekom od četiri vrste raspoloživog cepiva, vakcinisana su 13.284 zainteresovana lica, revakcinisano je njih 9.675.

Pogledajte više