ZAJEDNO REŠAVAJU PROBLEME: Gradonačelnik Kraljeva u svom kabinetu redovno obavalja prijem građana

G.Ć.

12. 05. 2021. u 18:14

KAO što je to činio u prethodnom, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić i u aktuelnom mandatu nastavio je da bar jednom, a ukoliko ima potrebe i dva puta sedmično u svom kabinetu obavlja razgovore sa sugrađanima koji su uputili zahtev za prijem.

Foto: GU Kraljevo

Prema njegovim rečima, građani se uglavnom žale na nerešenu komunalnu infrastrukturu, odnosno izgradnju kanalizacione, vodovodne ili električne mreže, izgradnju ili asfaltiranje puteva, traže pomoć pri rešavanju socijalnih pitanja ili pri zaposlenju...

- Često su glavna tema i problemi sa kojima se Kraljevčani suočavaju u kontaktu sa javnim preduzećima i ustanovama, ali i Gradskom upravom. Direktna komunikacija sa građanima svakako ubrzava i proces pružanja pomoći – kaže gradonačelnik Terzić.

Tokom aprila i prvih sedam dana maja, ukupno je 65 Kraljevčana na prijemu kod gradonačelnika direktno izložilo poteškoće u ostvarivanju svojih prava i zatražilo pomoć.

- U zavisnosti od toga iz koje oblasti je navedeni problem, za njihovo rešavanje građane upućujemo da se obrate javnim i javno-komunalnim preduzećima i ustanovama ili gradskim organima – pojašnjava prvi čovek grada na Ibru.

- Tamo gde je to moguće, rešavamo odmah ili u najkraćem mogućem roku, ali za neke stvari su nam i vezane ruke jer su u nadležnosti državnih institucija.

Pogledajte više