USPEŠNI U BORBI PROTIV KORONE: Zahvalnica “Tihi heroji” kikindskom Centru za socijalni rad

R. Š.

11. 05. 2021. u 20:46

MINISTARSTVO za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Komora socijalne zaštite dodelili su zahvalnicu kikindskom Centru za socijalni rad za izuzetno zalaganje i požrtvovanost u zaštiti korisnika tokom pandemije korona virusa. Istovremeno su sva stručna lica dobila i licence.

Foto: Grad Kikinda

Kikindski centar je jedna od dve ustanove u Srbiji koja je dobila ovo priznanje u akciji “Tihi heroji” ministarstva i pomenute komore, koji ocenjuju rad 37 ustanova socijalne zaštite u zemlji.

Direktorka komore Sandra Perić izjavila je da je centar iz Kikinde primer dobre prakse, ali ne samo u prethodnoj, pandemijskoj već i prethodnim godinama.

- Upravo taj kontinuiran kvalitetan rad je prepoznat u ovoj akciji. Na ovaj način želimo da nagradimo i zahvalimo kolegama koji su dali maksimum u radu tokom epidemije radi zaštite korisnika, a to čine i dalje - navela je Perić.

Zadovoljan priznanjem, a posebno radom svojih saradnika, svakako je direktor Radislav Ivetić, koji priznanje da je dobar osećaj kada se primaju pohvale.

- Vreme je teško i izazovno, nije bilo lako protekle godine, a zasluge za zahvalnicu pripadaju celom našem timu. Radili su predano i sa mnogo emocija. I dalje radimo po izmenjenom režimu, a to nam je, pored ostalog, omogućilo da sačuvamo zdravlje svih zaposlenih - rekao je Ivetić. Uručenju priznaja i licenci prisustvovali su Dijana Jakšić-Kiurski, zamenica gradonačelnika Kikinde i Mladen Bogdan, predsednik Skupštine grada, koji je pre izbora na ovu funkciju radio u ovoj ustanovi kao socijalni radnik.

Foto: Grad Kikinda

- Možemo da budemo ponosni. Pokazali smo veliku odgovornost i požrtvovanost. U uslovima kada je život zbog korone otežan, lokalna samouprava i ova ustanova uspeli su da zadovolje sve ciljeve u oblasti socijalne zaštite i brige o najosetljivijim i najugroženijim grupama – izjavila je Jakšić- Kiurski.

Pogledajte više