OD 7. MAJA: Seoske ambulante u opštini Negotin ponovo počinju sa radom

S.M.J.

06. 05. 2021. u 15:08

AMBULANTE u negotinskim selima od petka, 7. maja ponovo počinju sa radom budući da je epidemiološka situacija znatno bolja nego u proteklom periodu.

Foto: S. M. J.

Rad u seoskim ambulantama biće organizovan za sada jednom nedeljno, imajući u vidu i dalje potrebu za potpunim angažovanjem medicinskih radnika, na kovid odeljenjima ovdašnje bolnice, u kovid ambulanti ali i na punktovima za vakcinaciju u Negotinu i u krajinskim selima.

Planirano je da dve ekipe Zdravstvenog centra Negotin budu angažovane u petak 7. maja, u Urovici, Slatini Dušanovcu i Dupljanu. U ponedeljak 10. maja dve ekipe radiće u ambulantama u Jabukovcu, Vratni, Mihajlovcu i Maloj Kamenici. U utorak će ambulante biti otvorene u selima Mokranje, Rečka i Čubra, u četvrtak Mokranju 13. maja u Prahovu, a u petak 14. maja u Jasenici, Štubiku i Plavni.

Zdravstveni centar Negotin pokriva teritoriju od 39 mesnih zajednica, a ambulante ima u 31 selu. Pre pandemije ambulante su, sa izuzetkom Urovice, Jabukovca, Kobišnice, Štubika, Radujevca, Prahova, Dušanovca i Sikola koje imaju veći broj pacijenata i u koje lekari dolaze dvaput sedmično, radile po jedan dan u nedelji.

O zdravlju čak 3.800 meštana, koliko je zdravstvenih kartona u 31 ambulanti u opštini Negotin, brine 17 lekara Zdravstvenog centra, koji rade i u ambulantama primarne zdravstvene zaštite u Negotinu, ali su redovno i na terenu po selima po ranije utvrđenom rasporedu.

Pogledajte više