BESPLATNO SVE DO 11. MAJA: Na Štrandu počela ovogodišnja, 110. kupališna sezona i prodaja sezonskih ulaznica

Lj. Preradović

06. 05. 2021. u 06:21

KUPALIŠNA sezona na novosadskom Štrandu zvanično je počela 1. maja, ulaz na plažu će biti slobodan do 11. maja, a sezonske ulaznice se mogu kupiti od juče - na glavnoj blagajni.

Foto N. Karlić

Zakupci velikih kabina imaju pravo na četiri ulaznice, a zakupci malih na dve ulaznice po ceni od 300 dinara. Potrebno je na uvid priložiti original potvrde o plaćenom zakupu kabine za tekuću godinu.

- Cene ulaznica nisu menjane. Dnevna karta košta 50, sezonska 1.345, a sa popustom za đake, studente i penzionere 1.150 dinara. Radno vreme blagajne je svakodnevno od 8 do 19 sati.

Foto N. Karlić

Inače, u sklopu priprema za 110. kupališnu sezonu, orezane su suve i bolesne grane na stablima, posađeno je 10 sadnica žalosne vrbe, uređeno više od 2.000 kvadrata novog travnjaka, živa ograda je okopana i orezana, a obavljeno je i prskanje preparata protiv krpelja. Obavili smo još deratizaciju, dezinsekciju i dezinfekciju kabina, te okrečili toalete, popravili dečja igrališta, obezbedili spasilačku i lekarsku službu - kaže Jelena Prica, pomoćnik direktora za komercijalne poslove i turizam u JKP "Zelenilo", koje brine o Štrandu.

"HUMANITARNI PONEDELjAK"

KAO i prethodnih godina, nastavlja se akcija "Humanitarni ponedeljak", kada se ulaz na plažu neće naplaćivati, a posetioci će u zamenu za kartu moći da prilože pomoć za sugrađane koji su zahteve blagovremeno podneli glavnoj blagajni Štranda.

Institut za javno zdravlje Vojvodine je dao preporuke za kupalište Štrand u Novom Sadu tokom pandemije, pa je zarad zaštite osoblja i posetilaca preporučeno da maksimalan broj ljudi u istom trenutku ne sme premašivati 14.400 osoba, a obavezni su isticanje obaveštenja radi informisanja gostiju, poštovanje fizičke udaljenosti, dezinfekcija ruku, ležaljki i sedećih mesta nekoliko puta tokom dana, uz pojačano čišćenje sanitarnih prostora. Normirani su i poštovanje preporuka u ugostiteljskim objektima i redovne analize vode na kupalištu. 

Pogledajte više