FAJZEROVIM ILI SINOFARM CEPIVOM: Vakcinacija građana Severne Makedonije u Vranju

J.S.

28. 04. 2021. u 17:54

U SPORTSKOJ hali u Vranju danas je počela dvodnevna akcija vakcinacije građana Severne Makedonije u kojoj bi trebalo da bude imunizovano 507 građana susedne zemlje, što zajedno sa ranije vakcinisanim građanima iz ove zemlje ukupno iznosi više od 800 vakcinisanih osoba.

Foto: J.S.

- Za nas u Zdravstvenom centru Vranje posao vakcinacije naših južnih suseda je zadovoljstvo, zato što obezbeđujemo život za sve ljude na našem jedinstvenom zajedničkom regionalnom prostoru Balkana kome svi pripadamo i u isto vreme čast, zato što je Ministarstvo zdravlja prepoznalo naše kvalitete, ukazalo nam poverenje i evo drugi put zaredom nam poverava masovnu imunizaciju građana Republike Severne Makedonije koja se na isti način realizuje pored Vranja u većim gradovima Republike Srbije - rekla direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić.

Vakcinisanje građana Republike Severne Makedonije obavlja se Fajzerovom vakcinom i u slučaju kontraidikacija, prema uputstvima Ministarstva zdravlja, vakcinisaće se kineskom vakcinom Sinofarm.

Vakcinacija se realizuje po instrukcijama Minisatrstva zdravlja prema spiskovima koji su dostavljeni vranjskom Zdravstvenom centru.

Pogledajte više