OMLADINI VIŠE ŠANSE: Ugljevik podstiče aktivizam svojih mladih sugrađana

V. Mitrić

28. 04. 2021. u 12:20

U UGLjEVIČKOM hotelu “Atlas” je održan okrugli sto na temu “Unapređenje društvenog aktivizma mladih u opštini Ugljevik” koje je organizovao Centar civilnih inicijativa.

Foto:V.Mitrić

Učestvovali su predstavnici lokalne uprave, Srednjoškolskog centra  "Mihailo Petrović Alas", Omladinske banke Ugljevik, Svetosavske omladinske zajednice Ugljevika, Centra mladih i Humanitarno udruženje opštine Ugljevik.

Projekt koordinator Centara civilnih inicijativa Slaven Divčić rekao je da je cilj razgovor o konkretnim inicijativama kojima bi se unapredio položaj mladih u Ugljeviku.

- Postojeći dokument Omladinska politika opštine Ugljevik prošle godine je formalno istekao, a ove godine je u planu kreiranje novog dokumenta i u cilju razgovora o konkretnim koracima na osnovu kojih bi se unapredio položaj mladih jeste današnji sastanak - rekao je Divčić.

Foto:V.Mitrić

Divčić je dodao da je jedna od mogućih inicijativa formiranje jedinstvenog centra koji će mladi u Ugljeviku imati u saradnji sa lokalnom upravom u kojem će se okupljati, držati radionice i razgovarati o mogućim projektima, kulturnim, sportskim događajima.

Šef kabineta načelnika opštine Ugljevik Radoslav Ostojić rekao je da je cilj ovakvih diskusija da se unaprijedi saradnja između omladine i lokalne uprave kako bi kreirali što više mera i aktivnosti posvećenih mladim ljudima.

- Opština Ugljevik uvek rado izlazi u  susret ovakvim sastancima, zahvalni smo Centru civilnih inicijativa što nas okuplja na ovakvim diskusijama koje su posvećene aktivizmu mladih i izradi nove omladinske politike - rekao je Ostojić.

Pogledajte više