SA „MORAVE“ AVIONOM U TURSKU: Evo o čemu su sve razgovarali generalni konzul Turske u Novom Pazaru i gradonačelnik Kraljeva

G. Ć.

27. 04. 2021. u 16:02

GENERALNI konzul Turske u Novom Pazaru Bašar Bašol boravio je u svojoj prvoj zvaničnoj poseti Kraljevu gde se susreo sa gradonačelnikom dr Predragom Terzićem.

Foto: GU Kraljevo

Ovom prilikom razgovaralo se o potencijalnom uspostavljanju avionske linije sa obližnjeg Aerodroma „Morava“ do Turske koji bi mnogo značio kraljevačkim, ali i privrednicima iz Novog Pazara i Sjenice, kao i sa severa Crne Gore koji sarađuju sa turskim kompanijama.

- U stalnom smo kontaktu sa kompanijom „Turkiš arlajnz“ po pitanju avio leta sa „Morave“ za Tursku i nadamo se da će, čim se okonča pandemija, on biti i uspostavljen – rekao je konzul Bašol.

Jedan od zaključaka sastanka je i da odnosi Srbije i Turske nikada nisu bili na višem nivou, kao i da takav nivo sa državnog, treba uspostaviti i na lokalnom nivou. Gradonačelnik Terzić je naglasio da u Kraljevu posluje velika turska „Evrotaj“ kompanija i da je zajednički cilj da se u njoj zaposli što više Kraljevčana.

- Svi turski državljani koji rade u „Evrotaju“ sa prijavljenim boravištem u Kraljevu, dobili su mogućnost da se ovde vakcinišu protiv kovida-19 – istakao je Terzić.

Pogledajte više