PO HITNOM POSTUPKU: Imenovan opštinski pravobranilac u Prijepolju

A.Rovčanin

25. 04. 2021. u 21:26

PREDSEDNIK Skupštine opštine Prijepolje, Izudin Šantić sazvao je za ponedeljak, sednicu lokalnog parlamenta, po hitnom postupku sa samo jednom tačkom dnevnog reda, postavljenje opštinskog pravobranioca.

Foto: A.Rovčanin

Odbornici bi trebalo da imenuju na ovu funkciju, aktuelnu direktorku Nacionalne službe za zapošljavanje filijale u Prijepolju, Anu Pejović.

Predsednik Skupštine opštine Prijepolje Izudin Šantić kaže da izbegava sazivanje hitnih sednica, ali da je ovo situacija kada su prinuđeni na ovakav potez.

-Ja sam dobio predlog Opštinskog veća sa jednom tačkom koja opravdava hitnost. Odnosi se na postavljenje opštinskog pravobranioca jer je svima poznato da mi nemamo popunjenu tu funkciju, kao i da opština Prijepolje ima mnogo sporova visoke vrednosti i da je neophodno da imamo osobu koja će štititi pravne interese opštine - ističe Šantić.

Inače, Anu Pejović nedavno je Visoki savet sudstva predložio za sudiju Osnovnog suda u Prijepolju. Sednica na kojoj bi poslanici trebalo da se izjasne o Aninom izboru za novog sudiju biće održana početkom maja.

Ostaje nejasno, zašto se sa postavljanjem Ane Pejović na mesto opštinskog pravobranioca, čekalo skoro devet meseci posle sprovedenog konkursa, i zašto se to čini u ponedeljak, svega dvadesetak dana pre nego što narodni poslanici u Skupštini Srbije bude odlučivali o njenom izboru na sudijsku funkciju.

Pogledajte više