PODIGNUT UGLED PROFESIJE: I u Kraljevu na prigodan način obeležen Dan Vojske Srbije (FOTO)

G.Ćirović

23. 04. 2021. u 19:13

SVEČANOM smotrom i prigodnom svečanošću u skladu sa epidemiološkim merama, pripadnici Druge brigade kopnene vojske Srbije (KoV), sa komandom u kasarni u Ribnici, obeležili su 23. april - Dan vojske Srbije, dan kada je u Takovu 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak.

Foto: G. Šljivić

U prisustvu načelnika Raškog okruga Nebojše Simovića, zamenika gradonačelnika Kraljeva Vukmana Rakočevića i predstavnika policije i Žandarmerije, smotru je izvršio pukovnik Savo Vučković, načelnik štaba Komande Druge brigade KoV.

Foto: G. Šljivić

 

- Ove godine proslavljamo 206 godina od Drugog srpskog ustanka i osnivanja naše vojske. Ponosni smo na postignute rezultate u prethodnom periodu. Zahvaljujući požrtvovanju, zalaganju i profesionalizmu uspeli smo da uspešno realizujemo sve postavljane zadatke i time značajno doprinesemo podizanju ugleda vojne profesije u zemlji i inostranstvu – rekao je ovom prilikom pukovnik Vučković obraćajući se prisutnima.

Povodom Dana vojske, najbolji oficiri, podoficiri, vojnici i civilna lica Druge brigade KoV nagrađeni su unapređenjima, nagradnim odsustvima i drugim priznanjima.

Pogledajte više