JUTKE NEMA U ODBORNIČKOJ KLUPI: Počela sednica Skupštine opštine u Brusu

S. BABOVIĆ 23. 04. 2021. u 11:55

SEDNICA Skupštine opštine u Brusu počela je u 11 sati, a na njoj se nije pojavio Milutin Jeličić—Jutka, saznaju “Novosti”.

Foto: S. Babović

Jeličić,koji je po presudi Osnovnog suda u Kruševcu sve do jutros izdržavao bezuslovnu tromesečnu zatvorsku kaznu u Okružnom zatvoru u Ćupriji zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje deo je opozicione GG “Za moderan Brus”, koja je poražena na lokalnim izborima prošlog juna.

Jutkina GG osvojila je sedam mandata,dok je SNS dobio poverenje za osvajanje 16 mandata. Tri su pripala SPS,dva GG “Za Brus”,dok je jedan mandat dobio PUPS. GG “Za moderan Brus”, čiji je nosilac bio bivši čelnik opštine Jeličić i u tom trenutku okrivljeni u sudskom posutpku osvojio je sedam mandata na lokalnim izborima prošlog juna,što je bilo daleko od dovoljnog za formiranje vlasti.

Dok je trajao sudski postupak, pa i nakon izricanja prvostepene presude,Jeličić je aktivno učestvovao u političkom životu u Brusu.Prošlog avgusta je i glasao na sednici parlamenta kada je izabrano opštinsko rukovodstvo i organi Skupštine(na slici).

Na dnevnom redu današnje sednice lokalnog parlamenta u Brusu, u koju su “Novosti” imale uvid, našle su se 22 tačke, između ostalog više odluka o predlozima za sprovođenje postupka prenosa prava državne javne svojine u javnu svojinu opštine,predlozi cenovnika za održavanje javnog osvetljenja, održavanje puteva, usklađenost finansijskog plana ustanova sa prvim rebalansom opštinskog budžeta, odbornička pitanja.

Pogledajte više