POSLE PUTARA OSTALE - RUPČAGE: Obnova puta između Iriga i Vrdnika prekinuta pre više od godinu i nikada nije završena

S. KOSTIĆ

21. 04. 2021. u 09:30

KADA su majstori "Puteva Srbije" u julu 2019. godine došli u sremsko selo Rivica da obnove put Irig - Vrdnik, koji vodi kroz njihovo mesto, niko nije ni slutio da će od putara biti samo gore.

Foto: S. K.

Jer, ekipe su napustile lokaciju u januaru 2020. godine a da posao nisu dovršile. Tako već više od godinu razrovani put pravi probleme vozačima, izazivajući kvarove na automobilima.

Ogorčeni meštani u razgovoru za "Novosti" kažu da ih niko od nadležnih još nije obavestio koji su razlozi doveli do prekidanja ovog posla. Spremni su i da sami potraže odgovor ako treba i kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kada je započeta rekonstrukcija ovog puta, koji po projektu iznosi šest kilometara dužine, najviše su se obradovali Rivičani, koji svakodnevno putuju na posao ili pijacu u obližnja mesta. Kroz ovo selo koje ima oko 600 stanovnika, veliki broj vozila prođe tokom vikenda, kada ljudi nagrnu da uživaju u čarima turizma u obližnjem Vrdniku.

- Sada nam je put gori nego što je bio, ne zna se sa koje je strane lošiji ulaz u selo. Uradili su ivičnjake i kanale za odvod atmosferskih voda, a proširenje deonice ostalo je u rupama, pa kada se mimoilaze dva vozila na jednom guma mora da strada - govori predsednik Saveta Mesne zajednice Rivica Slaviša Smiljanić, dodajući da i to što je do sada urađeno propašće dok se radovi opet ne nastave.

Na njegovu priču nadovezuje se i član Saveta MZ Rivica Miodrag Ćirić, koji kaže da oni nemaju kome da iznesu probleme, jer niko i ne želi da ih sasluša, počev od lokalne samouprave.

ODGOVORA ZASAD NEMA

Iz "Puteva Srbije" za naš list su potvrdili da su radovi prekinuti u januaru 2020. Ne navode, međutim, iz kojih razloga su prekinuti radovi, niti kada bi trebalo da budu nastavljeni.

- Posao je urađen u dužini od četiri kilometra i ostalo je da se obave radovi na cementnoj stabilizaciji kao i završni slojevi asfalta. Javnost će biti blagovremeno obaveštena o nastavku radova - piše u odgovoru "Puteva Srbije" našoj redakciji.

Tokom radova koje finansiraju "Putevi Srbije", izvođač radova uklonio je bele linije na putu, branike na krivini, a na deonici nedostaju i pojedini znaci. Znakovi koji su označavali da su u toku radovi oboreni su na zemlju, a svi su izgledi da još jedno izvesno vreme neće biti vraćeni u vertikalu.

- Od sada kada budemo imali štete na automobilima, račune od popravke slaćemo na adresu "Puteva Srbije" - ogorčen je Svetozar Antonijević.

Pogledajte više