U SRPSKIM SREDINAMA NA KIM 13 NOVOOBOLELIH: Nema preminulih u poslednja 24 sata

I. Radulović

15. 04. 2021. u 13:28

BROJ novoobolelih lica od koronavirusa, u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, u poslednja 24 sata povećao se za 13, a u pomenutom periodu nije bilo preminulih, navodi se u izveštaju Kriznog štaba Opštine Kosovska Mitrovica.

Foto: Novosti

U Zavodu za javno zdravlje u ovom gradu prethodnog dana obrađena su 72 uzorka, a od početka izbijanja pandemije ukupno je testirano 18.847 lica.

Koronavirus je i dalje najzastupljeniji na severu Kosova gde je u Leposavići registrovano 5 novoobolelih, u Zvečanu su zabeležena dva, a Severnoj Mitrovici jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, dok u Zubinom Potoku u poslednja 24 sata nije bilo novoobolelih.

Prema podacima iz poslednjeg izveštaja, u istom periodu, u srpskim sredinama južno od Ibra registrovano je pet novih slučajeva zaraze virusom kovid–19 i to u Kosovskoj Kamenici četiri i Prilužju jedan.

Od početka izbijanja pandemije u srpskim sredinama na KiM, registrovana su ukupno 5.774 slučaja zaraze koronavirusom, dok je u istom periodu testirano ukupno 18.847 ljudi.

Trenutno je u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji aktivan 681 slučaj koronavirusa.

Pogledajte više