NAJSAVREMENIJI RECIKLAŽNI CENTAR: Ministarka ekologije Irena Vujović, obišla regionanu deponiju u Pirotu

V.Ć.

14. 04. 2021. u 17:41

PIROT će dobiti jedan od nasavremenijih reciklažnih centara na Regionalnoj sanitarnoj deponiji Muntina padina. Vrednost radova na izgradnji linije za odvajanje otpada je oko 270 miliona dinara, a Ministarstvo ih sufinansira sa 170 miliona dinara.

Foto: V.Ć.

Ovo je prilikom obilaska radova na pomenutoj deponiji rekla ministarka zaštite životne stedine Irena Vujović.

- Ako bi se bar 15 odsto otpada recikliralo i ponovo upotrebilo to bi značajno proužio vek deponije koju koristi čitav okrug-rekla je ministarka i konstatovala da je ovo značajan ekološki projekat za čitav okrug. Ona je kazala da je Ministarstvo opredelilo 160 miliona dinara za izgradnju transfer stanice u Knjaževcu, što znači da će nakon završetka ovog projekta deo otpada iz Knjaževca, Svrljiga i Sokobanje stizati do pirotske Deponije.

Iz IPA fondova i kroz kredit Evropske banke za obnovu i razvoj, planirana su u ulganja od 6,5 miliona evra za proširenje dvorišta deponije i kompostanu, kao i za primarnu separaciju otpada. Ministarka Vujović je gradonačelniku Vladanu Vasiću čestitala uspešno osmišnjenn projekat pošumljavanja koji je pomoglo Ministartsvo sa 500 hiljada dinara. Reč je o pošumljavanje Novog Zavoja gde će biti zasađena mlada stabla.

Foto: V.Ć.

Pogledajte više