ZAHTEVNA REKONSTRUKCIJA MUZEJA U VRANJU: Mora da se vodi računa o svakom detalju, kako se ne bi narušio autentičan izgled objekta

J. S. 14. 04. 2021. u 12:20

GRADONAČELNIK Vranja dr Slobodan Milenković i zamenica gradonačelnika Zorica Jović obišli su danas zgradu Narodnog muzeja u Vranju u kojoj se izvode radovi na rekonstrukciji objekta.

Foto: J. S.

Po rečima gradonačelnika Milenkovića, zgrada Salemluka u kojoj je smešten Narodni muzej u Vranju, kao objekat od kulturno istorijske važnosti koji je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture, veoma je zahtevan kada je u pitanju njegova rekonstrukcija.

- U toku su infrastrukturni radovi. Vrši se zamena podova, stolarije, sanitarnih, kao i elektro – mašinskih instalacija. Izvođači radova imaju pred sobom veoma zahtevan posao s obzirom da se vodi računa o svakom detalju, kako se ne bi narušio autentičan izgled objekta - rekao je gradonačelnik dr Slobodan Milenković. 

Projekat rekonstrukcije Narodnog muzeja u Vranju podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije. Po završetku rekonstrukcije biće izložena stalna postavka sa eksponatima iz etnološke zbirke iz perioda od 18. veka do današnjih dana, a u međuvremenu grad je obezbedio i sredstva za otkup dodatnih eksponata.

Pogledajte više