U ZAVIČAJ PO VAKCINU: Dragana i Dragan još uvek nisu stigli na red u Beču i nisu jedini koji čekaju

S. M. J.

11. 04. 2021. u 15:10

ŽELEĆI da se zaštite od Kovida-19, Dragana i Dragan Čorikić, poreklom iz Prahova, iskoristili su priliku da vakcinu, koju već mesecima čekaju u Beču, prime u zavičaju. Ove subote došli su iz Austrije u Negotin da se vakcinišu cepivom američko-nemačkog proizvođača Fajzer-Biontek, čiju su prvu dozu primili na Vakcinalnom punktu u Domu Penzionera u Negotinu.

FOTO: S. M. J.

- Mi imamo samo reči hvale. Prijavili smo se, došli samo zbog vakcinacije iz Beča, sve je išlo glatko. U roku od dvadesetak minuta smo završili svu predviđenu proceduru. Osoblje na vakcinalnom punktu je bilo ljubazno, sve je proteklo u najboljem redu. Vraćamo se odmah za Beč i za tri nedelje dolazimo ponovo da se revakcinišemo – kaže Dragan Čorikić.

Čorikići su se, vele, prijavili i u Beču, ali još uvek nisu stigli na red, niti su sigurni da li bi vakcinu tamo primili do kraja godine. Zahvalni su Srbiji na pruženoj prilici da se od ove globalne pošasti zaštite. Vakcina im, kažu, pruža sigurnost, i da zaštite svoje najmilije.

- Vakcinacija u Srbiji naišla je na fantastične odjeke u Austriji i to ne samo među našima. O ovome se priča i u austrijskim medijima, a pozitivno je ocenjena i vakcinacija stranaca. I mi imamo samo reči hvale. Ovde u Srbiji imate četiri vakcine, u Austriji mnogi još nisu primili nijednu od vakcina – kaže Dragana Čorikić.

U subotu je na Vakcinalnom punktu u Negotinu Fajzer cepivom vakcinisano 114 osoba koje su se prijavile eUpravi za imunizaciju. Kinesku, Sinofarm vakcinu bez zakazivanja primila su 63 građana u gradu i 23 u Malajnici i Šarkamenu.

FOTO: S. M. J.

Pogledajte više